A politika mint módosult tudatállapot

2002.04.25. 11:11
Michael Williams, alabamai ifjú republikánus a Föld valamennyi lakójáért felelősséget érez, sőt, már most gondol a Holdon, a Marson vagy bármely más égitesten megjelenő telepesek alkotmányos jogaira.
Michael Williams, az alabamai Hampton Cove Publix nevű szupermarketjének munkatársa, a Huntsville/Madison megyei kereskedelmi kamara és az Észak-Alabamai afro-amerikai kereskedelmi kamara tagja elérkezettnek látta az időt, hogy kilépjen a politika színpadára, és megméresse magát az 5. képviselői választói kerület republikánus jelölti posztjáért folyó kétfordulós előválasztási küzdelemben.

A 28 éves fiatalember, aki politikai és üzleti tudományokból szerzett diplomát, programjának köszönhetően néhány nap alatt nevet szerzett az Egyesült Államok politikai abszurd iránt érdeklődő polgárainak körében.

NASA-adó és születés előtti örökbefogadás

Az ifjú republikánus programjának egyik sarkalatos pontja ugyanis, hogy a NASA költségvetését a tudományos-fantasztikus irodalomra, valamint az űrkutatásról és a kapcsolódó tárgyakról szóló ismeretterjesztő és tudományos munkákra kivetett 1 százalékos NASA-adóból kellene kiegészíteni.

Mr. Williams szigorú republikánusként azt ígéri leendő támogatóinak, a kongresszusban olyan törvényért küzdene, mely csak nemi erőszak, vérfertőzés esetén, illetve orvosi okoból engedné meg az abortuszt.

Az ifjú politikus emellett pénzt biztosítana olyan orvosi kutatásokra, melyek elvezethetnek a születés előtti örökbefogadás bevezetéséhez.

Ez az eljárás lehetővé tenné, hogy "az anyákból biztonságosan eltávolítsák a gyerekeket, anélkül hogy kárt okoznának az anyának vagy a gyereknek" - idézte a The Huntsville Times Williams programját.

Hatmilliárd földlakó képviselője

A tudományos-fantasztikus irodalmon nevelkedett nagyreményű politikus emellett azt ígéri, a kongresszussal megpróbálja elfogadtatni a globális gyűlés gondolatát, mely "minden földlakó számára biztosítaná ugyanazokat az alapjogokat, amelyek az amerikai alkotmányban szerepelnek".

A demokratikus kolonizáció bajnoka

A jelölt emberiség iránti elkötelezettsége nem áll meg bolygónk határainál. Javaslata szerint alkotmányozó gyűlést kellene tartani minden olyan esetben, amikor a Holdon, a Marson vagy bármely más égitesten a telepesek száma eléri a 30 ezret.

Michael Williams a június 4-ei előválasztási gyűlésen méri össze tudását Stephen Engellel. A győztes lehet a jelenlegi republikánus képviselő, Bud Cramer kihívója novemberben.