Fokozódik a muzulmánok dühe

2006.07.11. 12:36
Mahmúd Ahmadinezsád nem először fenyegeti meg a zsidó államot és a "szélhámos rezsim támogatóit".

Irán ultrakonzervatív elnöke, Mahmúd Ahmadinezsád kedden megismételte fenyegetését, miszerint erősödőben van a muzulmánok Izrael-ellenes "dühe", amely alkalomadtán "lesújt majd" a zsidó államot támogató országokra is.

#alt#
Fokozódik a düh

"Fokozódik a muzulmán nemzetek dühe" - hangoztatta Ahmadinezsád az iráni televízió által is közvetített beszédében, amelyet az ország északnyugati részében fekvő Tebriz városában mondott el. "E düh kétségtelenül hamarosan kirobban, s ha eljön ez a nap, a robbanás lökéshullámai nem korlátozódnak majd a térség határai közé, de lesújtanak majd e szélhámos rezsim támogatóira is" - mondta.

Miután szombaton a "cionista rezsim eltűnése" mellett foglalt állást, az elnök most kedden úgy vélte, hogy Izrael "zsákutcába jutott. Összeomlik és tönkre megy." Visszanyúlva egy több hónapja kifejtett gondolatához, kijelentette, hogy "a palesztin népnek szerte a világban és Palesztinában részt kell vennie egy, a sorsát meghatározó népszavazáson".

Végül Ahmadinezsád - aki októberben nemzetközi felháborodást váltott ki azzal a kijelentésével, miszerint a zsidó államot "le kell törölni a térképről" - azt bizonygatta: mára "bebizonyosodott, hogy a cionista rezsim nem csak a muzulmánok ellen irányul, de az egész emberiség ellen, és az egész világ feletti uralomra törekszik".

Az iráni elnök múlt szombaton az iraki biztonsági helyzetről rendezett teheráni konferencián azt fejtegette, hogy "az iszlám világ alapproblémája a cionista rezsim létezése". Előzőleg, pénteken pedig kijelentette már, hogy a gázai övezeti katonai műveletek folytatódása "robbanáshoz vezethet az iszlám világban", ami elérheti Izraelt és nyugati világbeli támogatóit is.