Tűzharc Kabulban

2006.05.29. 10:18
Legalább egy ember életét vesztette, amikor tűzharc robbant ki egy amerikai-ellenes tüntetésen Kabulban. Az afágnokat egy amerikai katonai jármű balesete dühítette fel, a katonák el akarták hagyni a halálos baleset helyszínét.

Lövöldözés tört ki egy kabuli tüntetésen hétfőn, jelentette a Reuters. A felháborodott afgánok egy amerikai konvoj tömegbalesete miatt tiltakoztak, amikor egyelőre tisztázatlan körülmények között tűzharc robbant ki a tiltakozók és az afgán rendőrök között. A Reuters helyszíni tudósítója több sérültet és legalább egy halottat látott.

A tüntetők szerint többen is életüket vesztették, miután a rendőrök közbeavatkoztak és megfutamították a tiltakozókat. "Vannak áldozatok, halottak és sebesültek is" - ismerte el a Reutersnek egy neve elhallgatását kérő afgán rendőr.

A brit hírügynökség jelentése szerint a tüntetés oka egy közlekedési baleset volt. Egy amerikai katonai konvoj egyik autója karambolozott egy taxival, majd megpróbálta elhagyni a helyszínt. Az amerikai hadsereg szóvivője a baleset tényét megerősítette, a karambolban egy ember meghalt, hatan megsérültek.

A hadsereg szóvivőjének a lövöldözésről nem volt tudomása.

A tüntetők két rendőrautót is felgyújtottak. A tűzharc ezután tört ki, de azt nem tudni ki lőtt először. A tűzharc egyik áldozata a Reuters operatőre mellett állt, amikor agyonlőtték.