Obamát is meggyilkolta volna két fiatal neonáci

2008.10.27. 22:58
Rituális tömeggyilkosság után végzett volna Barack Obama demokrata elnökjelölttel két fiatal szkinhed, akiket már azelőtt elfogtak a szövetségi hatóságok, hogy egyáltalán fegyverhez juthattak volna. A 18 és 20 éves gyanúsítottak úgy gondolták, hogy 88 afroamerikai iskolás meggyilkolása után még esélyük lenne autóból lövöldözve Obamára is rátámadni.

Szövetségi ügynökök tartóztattak le két fiatal szkinhedet Tennesseeben, akik Barack Obama demokrata elnökjelölt meggyilkolását is tervezték, jelentette az AP. A 20 éves Daniel Cowart és a 18 éves Paul Schlesselman egy "többségében fekete" iskolában akart tömeggyilkosságot elkövetni. Összesen 88 fekete fiatallal akartak végezni, 14-et közülük lefejeztek volna. A 88 és a 14 is szimbolikus szám a szkinhedmozgalomban, a 88 a hitlerista köszöntés, a 14 egy letartóztatott fajelmélethívő az angol eredetiben tizennégy szavas mondatára utal.

A szkinhedek úgy gondolták, hogy a tömeggyilkosság után még esélyük lesz folytatni az öldöklést, amit Barack Obama meggyilkolásával akartak lezárni. A bírósági beadvány szerint a gyanúsítottak egy autóból folyamatosan lövöldözve akarták agyonlőni a demokrata elnökjelöltet. A gyilkossághoz fehér frakkot viseltek volna fehér cilinderrel. "Maguk sem hitték, hogy sikerülhet, de a kísérlet közben akartak meghalni" - nyilatkozta az AP-nek Jim Cavanaugh, a szkinhedeket letartóztató ATF nyomozóhivatal különleges ügynöke.

Cowartnál és Schlesselmannál is maszkokat találtak a nyomozók, a fiúk ezt rabláshoz akarták használni. A rabolt pénzből finanszírozták volna a támadássorozatot. A fegyvereket is lopták volna.

Cavanough különleges ügynök szerint egyelőre semmi sem utal rá, hogy a két férfinak társai lettek volna, írja az AP. A bírósági beadvány szerint Cowart és Schlesselman az interneten ismerkedtek meg egymással. Cowart tennessee-i, Schlesselman arkansas-i, az ország legszegényebb, 66 százalékban feketék lakta megyéjében él, írja az AP. A hírügynökség munkatársai egyelőre nem találtak telefonszámot a helyi telefonkönyvekben a Schlesselman családhoz.