'Valaki segítsen, kérem'

2005.07.07. 14:59
Sebesült szemtanúk számoltak be a föld alatti horrorról, amit az egyik felrobbantott londoni metrószerelvény belsejében éltek át. A Guardian riportja.
Mark Honigsbaum, a Guardian tudósítója a lapnak küldött audió-riportjában beszámolt az Edgware Road metrómegállóban történt robbantásról. Honigsbaum a London Hiltonból jelentkezett be - a megállóval szemközt található hotel halljában jelenleg is számos sebesültet látnak el a mentősök.

"Szétégett, üvegszilánkoktól vérző arcokat látni mindenütt. Egyikük elmondta, hogy alig hagyták el az Edgware Road megállót és éppen a Paddington pályaudvar megállója felé tartottak, amikor hatalmas robaj rázta meg a szerelvényt, a metró padlózata megemelkedett és egész hosszában felgyűrődött" - idézte Honigsbaum a szemtanúk beszámolóját.

Robbanás után ütközés

A következő pillanatban a kocsi elejéből hallottak az utasok éktelen csörmpölést - akkor még nem tudhatták, hogy a robbanás miatt a metró kisiklott és néhány másodperc múlva belerohant a szemközti kocsiba. A robbanást követően minden elsötétült, vastag füst borította el a metró belsejét. Borzalmas sikoltozás hallatszott a kocsi elejéből, ahol az ütközés történt.

Egy huszonhárom éves lány, aki szintén ezzel a szerelvénnyel utazott, elmesélte a Guardian riporterének, hogyan hallotta meg a kocsi elejéből egy férfi elkeseredett hangját, ahogy tompán azt ismételgeti: "Valaki segítsen, kérem". Honigsbaum ksőbb megtudta, hogy a férfit komoly lábsérüléssel szállították kórházba.

Több halott az Edgware Roadon

A riporter a bejelentkezés végén hozzátette, hogy meg nem erősített hírek szerint többen is életüket vesztették az Edgware Roadon. Ezt az információt Jan Kossmann is megerősíti folyamatosan frissülő londoni blogján, a podbaten.