Kézilabda
A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-25-ös vereséget szenvedett az Európa-bajnok Dániától, 23-21-re még vezettünk az 50. percben. Az Európa-bajnok az utolsó tíz percet 6-2-re hozva megnyerte a meccset. A játék ezen szakaszát moneytime-nak hívják, meccs a meccsben, ilyenkor új szakasz kezdődik, minden mozdulatnak kétszeres jelentősége van.

A magyar technikai hibák, eladott labdák is közrejátszottak a dánok fordításában, emberhátrányos védekezésnél a támadó csapatunk maradt bent, és ezt tudatosan kihasználta az ellenfél. Mivel nem volt játékmegszakítás, kikényszerítették, hogy Lékai és Császár bent maradjon védekezésben, a beállóra tudatosan játszották a labdát, és könnyű gólokat dobtak.

„Nagyon fontos, az Európa-bajnokkal játszottunk, és az Eb négy legjobb csapata van a csoportban, ezért, ha reálisan értékeljük az esélyeket, el kell mondani: bravúr kell a továbbjutáshoz, mert reálisan az ötödik vagy a hatodik hely lehetne a miénk az Eb-helyezésünket látva."

„Az újságírók álmodozhatnak éremesélyről, nekünk az a dolgunk, hogy ezt a csapatot ezen a tornán tovább fejlesszük, még markánsabb legyen. Az éremesélyesség egy minőség. Igyekszünk, tesszük a dolgunkat, belső elszántságunk és eltökéltségünk változatlan” - magyarázta Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

Mocsai sajnálta, hogy csak tizenöt percig tartott a szellemes, kreatív játék, utána a cserék miatt lelassultunk, a 8-5-ös vezetésből már a félidőre hátrány lett.

„A második félidőre visszahoztuk az első tizenöt perc a szellemiségét, persze nem volt könnyű dolgunk, mert Nagy László második kiállítása túl korán jött, ezért őt pihentetni kellett a második félidő elején. Vannak itt olyan felkészült szakírók, akik meg tudják ítélni, mennyire volt jogos ez a második büntetés, engem, kérem, mentsenek fel az alól, hogy a bíráskodással foglalkozzak, túl sok energiát és erőt venne el a tornától, a csapatomtól. Az ugyanakkor bánt, hogy volt két eladott labdánk a hajrában, sajnos ez behatárolta, milyen eredményt érhetünk el. Magunk hoztuk fel a dánokat” - értékelt a szakember.

„A srácoknak is azt mondtam, csak ismételni tudom magam: nincs szégyenkeznivalónk. Küzdöttünk, jól játszottunk. Azt mondtam nekik, fel a fejjel, lesz ennél jobb is. Talán a legfontosabb tanulsága ennek a meccsnek, hogy látszódott: már nemcsak egy jó sorunk van, hanem sok jó játékosunk van, és erős, tizennégy fős csapatunk. Amikor Lékai Máté beállt, jó dolgokat csinált, három gólt is lőtt, meglepte Landint a lövéseivel. A végén viszont nem tudtunk gólt lőni, amikor nagyon kellett volna. A támadásainkon kell javítani, mert a védekezésünk erős és masszív volt. Ki lehet kapni Dániától, és biztos vagyok benne, hogy energiává fordítjuk át ezt a mostani csalódottságot” - értékelt Ilyés Ferenc.

„Hibáztunk, nem szabadott volna ilyen gyorsan eladni az előnyt. De nagyot küzdöttünk, és fájó, hogy ilyen jó játék még csak pontot sem ért. Pláne, hogy ilyen szurkolóink voltak, akik hazai pályává tették a Copper Boxot. Remélem, hogy sem ők, sem otthon nem pártolnak el tőlünk, mert lesznek győzelmeink” - mondta a nyolc gólig jutó irányító, Császár Gábor.

„Nem hiszem, hogy azon múlt, hogy 23-21-ről feljöttek a dánok, inkább azon, hogy a végjátékban pontatlanok voltunk, amikor egyenlíthettünk volna. Nem így akartuk, vártuk ezt a meccset, ahogy a következőt is, ahol javítani fogunk” - jelentette ki a négygólos szélső, Harsányi Gergely.

Nagy László megerősítette, várták a meccset, mert mindenkiben megvolt már az adrenalin. „Nem hiszem, hogy ez még téma” - válaszolt arra a kérdésre, hogy a szurkolók nagy üdvrivalgással köszöntötték, és jólesett-e neki a visszatérés.

„A csoportunkból szeretnénk továbbjutni. Lehetőleg a harmadik, mintsem a negyedik helyen. Erre az esély továbbra is adott, egy meccset veszítettünk, semmi többet. Sok mindenre képes lehet ez a csapat, mert a hullámvölgyekből képes volt visszatérni. Nem csüggedünk cseppet sem” - foglalta össze a meccset a balkezes átlövő.