no
Torna

A magyar bajnok Böczögő Dorina gerendán kezdett, több hibával adta elő gyakorlatát. Gerendán kezdeni egyébként nem túl szerencsés, mint ahogy Böczögő sem örült ennek, ráadásul borzasztóan izgult, amire maga sem talált magyarázatot. Gyakorlatáért így 11.600 pontot kapott. Talajon remekelt, valamennyi sorát hibátlanul adta elő, mindössze egy kilépése volt, ez pedig 13.166 pontot hozott.

D  YT20120729004
Fotó: Illyés Tibor

Első ugrását, a Jurcsenko másfél csavart gyönyörűen ugrotta meg, de a leérkezés nem sikerült. Leült, ez pedig jócskán rontotta a két ugrás átlagát, így összpontszáma 12.916 pont lett, ez pedig azt jelenti, hogy elszállt a remény egyéni összetettben a legjobb 24 közé kerülni. Végül felemáskorláton hibátlan előadása 13.200 pontot ért.

„A gerenda előtt nagyon izgultam, már a várakozásnál bestresszeltem, de igazából nem tudom az okát. Ez látszott is a gyakorlaton, nem sikerült túl jól. A talajjal elégedett vagyok és a felemáskorláttal is, de az ugrás teljesen elment, ugyanígy volt az Eb-n is. El vagyok keseredve, mert az lett volna a célom, hogy négy hibátlan gyakorlatot mutassak be, helyette kettő sikerült. Négy éve Pekingben kevesebbet rontottam" - mondta Böczögő.

„A gerenda előtt rettentően izgult Dodó, szinte oxigén nélkül ment fel, ez látszott is a gyakorlatán. A talaj és a korlát jól sikerült, az ugrás viszont katasztrófa volt. El vagyok keseredve, úgy érzem, fejben nem tudott igazából teljesíteni"  - értékelt Petrovszky Pál, edző.

Csak az utolsó forduló után, magyar idő szerint 23 óra után derül ki, hogy Böczögő egyéni összetettben és szerenként hányadik helyen végzett.