Európa-bajnokság 2016

13
Böde Dániel Magyarország Magyarország

Azon ritka válogatott futballisták egyike, aki csak az NB I.-ben játszott, ott is csak két csapatban, Pakson és a Fradiban. A Ferencvárosból lett válogatott 2013-ban, meglehetősen későn, 26 évesen, és szerezte első gólját a csapatban egy török-magyar vb-selejtezőn (1-1). Abban az évben még egyszer betalált, majd két éven át semmi, mígnem Bernd Storck remek Fradiban mutatott, múlt őszi góllövőformája miatt meghívta, és a Feröer elleni selejtezőn a szünetben be is cserélte.

Jó tudni róla

Böde egyedül fordított, verte Feröert, a vége 2-1 egy bombagóllal, és a középcsatár népi hős lett. Ezt a státuszát növelte a norvégok elleni, legendás dzsúdódobása. Ha a meccset és a kijutást jelentő gólokat nem is, ezt mindenki biztosan látta.

Helye a csapatban

Böde az egyszemélyes támadósor megtestesítője, magassága és súlya alkalmassá teszi az ellenfél mindkét középhátvédjének megdolgoztatására. Fejjátéka remek, így az előkészítésben is jeleskedhet. Kezdőként valószínűleg nem számít rá a kapitány, de a padról beállva is hatékony, képes gyorsan ráhangolódni a meccsre. Csereként sokat segíthet a csapaton, főleg, hogy a Fradival mindent megnyert itthon az elmúlt szezonban. 17 góllal zárt, így kifejezetten feldobott hangulatban kezdheti az Eb-t.

Klubjai

  • Paks 2005-2012
  • Ferencváros 2012-