Európa-bajnokság 2016

12
Dibusz Dénes Magyarország Magyarország

Ezt kell tudni róla

A francia élvonalbeli Toulouse a nyáron vitte volna, de nem kínáltak elfogadható összeget, ezért a klub el sem gondolkodott az eladásán, így maradt a Fradiban, és bajnoki címet valamint kupagyőzelmet ünnepelhetett a szezon végén. A BL-selejtezőben fontos meccseken jól kell védenie idén nyáron, sokkal higgadtabban, mint a tavaly Zseljeznyicsarral szemben, ahol érződött a lámpaláza. Volt egy hazaadás utáni labdafaragása.

Edzője, Thomas Doll szerint megállná az olasz élvonalban is a helyét. Szerződése azonban még 2018-ig a Fradihoz köti. Az egyik legjobb meccse a Vidi ellen 2014 novemberből. 0:45-nél és 3:40-nél óriásit véd.

Mivel pécsi, akárcsak Dárdai, hosszú távon akár még a Hertha is szóba jöhet, állítólag tavaly meg is tették az első lépéseket. Petry Zsolt amúgy a kapusedző, aki régebben volt a válogatottnál is, biztosan segítene neki.

Helye a csapatban

Feröer ellen, idegenben ő állt a kapuban, nyertünk 1-0-ra. Magabiztos volt, és egy kapus életében mindig az a legfontosabb, hogy nullára hozza le a meccset, akárki is az ellenfél.

Finnországban Dárdai be akarta tenni Dibuszt, sokat hezitált – két nappal a meccs előtt már meg szokta nevezni, ki kezd, akkor nem tette -, mert nagyon jó formában védett, és az edzőtáborban jobban tetszett neki, mint Király. A kapust behívatta a szobájába, és négyszemközt elmondta neki, mit gondol, kinek kellene védenie. Király nem kampányolt önmagáért, de azt elmondta, hogy szeret védeni.

Végül mellette döntött, így Dibusznak maradt a thorshavni az egyetlen tétmeccse. 3 barátságos van még ezenkívül.

Eddigi klubjai:

  • 2008-14: Pécs
  • 2014-től Ferencváros