Európa-bajnokság 2016

14
Lovrencsics Gergő Magyarország Magyarország

Sokat nem játszott a válogatottban, alapembernek így nem is lehet nevezni az először Egervári Sándor által kipróbált Lovrencsicset. Többnyire csereként száll be a meccsre, de jelenléte érezhető is válik, harcos, agresszív mentalitásával képes felpörgetni a támadásokat, helyzeteket kialakítani. Négy selejtezőn és a két norvégiai elleni pótselejtezős meccsen is játszott. Formája kérdéses, sérülései miatt nem sokat játszott a szezonban a Lech Poznanban.

Jó tudni róla

Lovrencsics az NB II.-es Budafokon kezdte a karrierjét, de Pécsen kezdett beindulni a karrierje, onnan felkerült az NB I.-be. Ezután a Lombard-Pápában játszott le két idényt, majd jött a lengyel elsőosztály a Lech Poznannal. Új csapatában stabil kezdő lett, tavaly lengyel bajnok és szuperkupagyőztes is lett. Csapata idén is bejutott a Lengyel Kupa-döntőjébe. A Poznanban 142 mérkőzésen 20 gólt lőtt, és 34 gólpasszt adott. A válogatottban az utolsó selejtezőben szerzett egy gólt, de ennél fontosabb volt a finnek ellen adott gólpassza. Akkor még Dárdaival nyert a válogatott 1-0-ra, Gera 84. percben fejelt kapuba.

Helye a csapatban

Lovrencsics gyerekként belső védőként kezdte, aztán gyorsasága miatt egyre előrébb került, középpályásként és csatárként is bevethető. Leginkább jobbszélsőként játszatják, de a bal oldalon is megtalálja a helyét, Dzsudzsákkal válthatják egymást. Valószínűleg az Eb-n sem lesz kezdő, csereként viszont kulcsmomentumai lehetnek.

Eddigi klubjai

  • 2007–2008     Budafoki LC
  • 2008–2011     Pécsi Mecsek
  • 2011–2013     Lombard-Pápa
  • 2012–2016    Lech Poznań