Európa-bajnokság 2016

15
Kleinheisler László Magyarország Magyarország

Bernd Storck szövetségi kapitány a norvégok elleni oslói pótselejtezőn nagy meglepetésre a kezdőbe állította a Videotonnál mellőzött középpályást, és ez volt a fordulópont a fiatal játékos életében. Élete első válogatott meccsén győztes gólt szerzett, ami nagyon kellett a kijutáshoz, majd nem sokkal később elvitte a bundesligás Werder Bremen. Sajnos nem sok lehetőséget kapott a németeknél, de a technikája és a harcossága miatt fontos embere a válogatottnak, a gond inkább az, hogy nem igazán volt játékban mostanában. 

Ezt kell tudni róla

Mielőtt a norvégok ellen győztes gólt lőtte, hónapokig nem játszott tétmeccset, ugyanis a Videotonnál az NB III.-as csapatba száműzték, de ott sem kapott lehetőséget. A vita amiatt robbant ki, hogy nem akarta meghosszabbítani a szerzédését a fehérváriaknál, ezért a klubvezetés a mellőzéssel büntette, és akadályozta a fejlődését. Storck szerencsére emlékezett rá az utánpótlás-válogatottból, neki köszönhetően nem veszett el. 

 

Helye a csapatban

Támadó középpályásként fontos embere a támadásépítéseknek középen, de akár a széleken is lehet játszatni, az utóbbi meccseken több helyen is kipróbálták. Elefántcsontpart ellen a cselei is bejöttek a válogatottban, a lövőtechnikája is rendben van. 

Eddigi csapatai

  • 2011-2013: Puskás Akadémia
  • 2013-2015: Videoton
  • 2015: Puskás Akadémia
  • 2016 óta: Werder Bremen