Európa-bajnokság 2016

17
Nikolic Nemanja Magyarország Magyarország

Meglehetősen kétarcú teljesítmény, ha a válogatottbeli és a klubjában nyújtott produkcióját nézzük. Csereként végigjátszotta az Eb-selejtezőket, de azokon egy gólt sem szerzett, miközben a Legiában az elmúlt szezonban 36-ot vágott. Nehéz őt megfejteni, de ami szembetűnő, hogy nem elég gyors, legalábbis a nívósabb nemzetközi ellenfelekkel szemben.

Jó tudni róla

28 góllal ő a lengyel gólkirály, és a bajnokságot is megnyerte a Legiával, illetve ő lett a Lengyel Kupa gólkirálya is hat találattal. Az idei aranycipőversenyben a 17. legjobb góllövő lett, ezt a listát a barcás Suárez vezette, Nikolics előtt Griezmann végzett. A szezon legjobb csatárának és legjobb futballistájának is megválasztották, és ő kapta a drukkerek közönségdíját is. Előtte a Videotonban 215 meccsen 123 gólt rúgott.

Helye a csapatban

A pozíciója középcsatár, de sebessége miatt - bár mindkettő meghívta - sem Dárdai Pál, sem Bernd Storck nem ráépítette a támadójátékot, kiegészítő szerepet kapott, utóbbinál szélen játszhatott. Egyedüli ékként nem alkalmazzák, második csatár lehet, de inkább a bal szélről induló támadó, illetve cserecsatár.

Klubjai

  • Barcs 2006-07
  • Kaposvölgye 2007-08
  • Kaposvár 2008-10
  • Videoton 2010-15
  • Legia Warszawa 2015-