Eszter, Eliza
EUR 382,99 Ft
USD 356,84 Ft
14 °C
24 °C

Barabási Dominik

A globális felmelegedés az alvásidőnket is elveszi A globális felmelegedés az alvásidőnket is elveszi

Nehéz alkalmazkodni a változásokhoz.

tegnap, 16:31

Meg akarták gyilkolni Vlagyimir Putyint Meg akarták gyilkolni Vlagyimir Putyint

A gyilkossági kísérlet sikertelen volt, ám valóban megtörtént – állította az ukrán védelmi minisztérium egyik vezetője.

tegnap, 16:09

Sírva hálálkodott az édesanya, akinek az óvónő mentette meg kisfiát Sírva hálálkodott az édesanya, akinek az óvónő mentette meg kisfiát

A kisfiú heves allergiás reakciót kapott az újpesti óvodában.

tegnap, 06:22

A helyi ukrán média szerint több mint 500 civilt tartanak túszként az orosz erők Herszonban – számolt be a Sky News.

Az Ukraine World az ukrán elnök krími állandó képviselőjét, Tamila Tashevát idézve azt írta, hogy 300 embert a városon belül tartanak fogva, míg a többieket a külvárosban helyezték el.

Az Oroszország által túszul ejtett civileket kínzásnak, embertelen bánásmódnak és pszichológiai erőszaknak vetik alá

– írta a lap.

A Globo brazil hírportál szerint egy nem valódi gránátot hagytak az orosz konzulátus előtt Brazília legnépesebb városában – számolt be a BBC. A különleges taktikai akciócsoport rendőrei, akiket az éjszaka a helyszínre hívtak, megerősítették, hogy hamis eszközről van szó. 

Nem tudni, ki lehetett a felelős a szerkezetért. Jair Bolsonaro brazil elnök az orosz–ukrán konfliktussal kapcsolatos semleges álláspontját azzal indokolta, hogy Oroszország jelentős kereskedelmi kapcsolatokat ápol Brazíliával. 

Egy ukrán bíróság elrendelte Viktor Janukovics volt elnök távollétében történő letartóztatását, mivel hazaárulással vádolják egy 2010-ben aláírt megállapodás miatt, amely meghosszabbította Oroszországnak a krími haditengerészeti létesítmények bérleti jogát – számolt be az Independent

Az Ukrajnában széles körben harkovi paktum néven ismert megállapodás lehetővé tette Oroszország számára, hogy fekete-tengeri flottáját a krími Szevasztopol kikötőjében tartsa. Janukovics, aki 2014-ben a tömeges tüntetések után Oroszországba menekült, már 13 év börtönbüntetést kapott a távollétében hazaárulásért.

Ez az ügy azzal a levéllel függött össze, amelyet 2014. március 1-jén küldött Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, és amelyben arra kérte, hogy az orosz hadsereg és a rendőrség erőivel állítsa helyre a rendet Ukrajnában. 

Janukovics korábban tagadta az ellene felhozott vádakat.