Belák Tamás

Teljesen víz nélkül maradhat Mexikóváros jelentős része Teljesen víz nélkül maradhat Mexikóváros jelentős része

Súlyos aszály keseríti meg a lakók életét.

február 26. 06:01

Beomlott a tokaji bicikliút, amit alig több mint egy éve építettek Beomlott a tokaji bicikliút, amit alig több mint egy éve építettek

Már elkészülte után repedezni kezdett.

február 26. 06:00

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy vasárnapi sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy Ukrajna nem tárgyal partnereivel azok haderőinek Ukrajna területén történő bevetéséről – írja az Unian ukrán hírügynökség.

Vadim Prisztajko, Ukrajna volt brit nagykövete korábban azt mondta, London állítólag fontolgatja annak lehetőségét, hogy katonáit Ukrajnába küldje.

„Nehéz kommentálni a nagykövet szavait. Nem láttam a vele készült interjút. Talán tud valamit. Ha a britek már tényleg itt vannak, az remek” – jegyezte meg Volodimir Zelenszkij.

Mint megírtuk, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap először hozta nyilvánosságra az ukrán védelmi erők veszteségeit, azt állítva, hogy 2022. február 24. óta mindössze 31 ezer ukrán katona halt meg a háborúban. Ez a szám – amellett, hogy az orosz veszteségekhez képest valószínűtlenül alacsonynak tűnik – jóval alacsonyabb, mint amennyit a nyugati statisztikák közöltek korábban.

A The New York Times szerzői vasárnapi cikkükben reagáltak Zelenszkij állításaira, és azt írták, hogy az államfő legalább a felére csökkentette ezeket a számokat az Egyesült Államok becsléseihez képest. Azok szerint ugyanis a valós szám közelebb van a 70 ezerhez – írja az mk.ru.

A The New York Times által idézett hivatalos amerikai adatok szerint az ukrán fegyveres erők sebesült katonáinak száma a konfliktus kezdete óta 100-120 ezer emberre tehető.

Volodimir Zelenszkij a szóban forgó sajtótájékoztatón megtagadta, hogy közölje a sebesültek számát – állítása szerint azért, hogy ez az információ ne juthasson az oroszok tudomására.

A légvédelmi rendszerek megsemmisítettek két ukrán irányított rakétát a Fekete-tenger felett – közölte az orosz védelmi minisztérium.

„Moszkvai idő szerint körülbelül 19:00 órakor meghiúsult a kijevi rezsim azon kísérlete, hogy terrortámadást hajtson végre két irányított légi járművel Oroszország területén lévő célpontok ellen” – idézi a minisztérium közleményét a RIA Novosztyi.

A szolgálatban lévő légvédelmi rendszerek elpusztították a Fekete-tenger feletti légi célokat.

Vasárnap korábban Szevasztopol kormányzója, Mihail Razvozsajev légiriadót jelentett be a városban, amely egy órán át tartott.