Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
2 °C
9 °C

Csekő Imre

Tarlós István: A Városháza-ügynek a rendőrségen a helye Tarlós István: A Városháza-ügynek a rendőrségen a helye

A volt főpolgármester botrányokról, vizsgálatokról, együttműködésekről. Nagyinterjú.

tegnap, 16:56

Karácsony Gergely várja Anonymust a fővárosi vizsgálóbizottság elé Karácsony Gergely várja Anonymust a fővárosi vizsgálóbizottság elé

Az orosz titkosszolgálat „kompromat-módszereiről” is értekezett a főpolgármester.

november 26. 12:38

Bajnai Gordon feljelenti Anonymust Bajnai Gordon feljelenti Anonymust

A volt miniszterelnök szerint a fehéret feketének állították be a felvételeken.

november 26. 11:42

Miközben a mi poltikánkkal az is jól jár, aki nem ránk szavazott, a baloldal politikájával az is rosszul jár, aki rájuk szavaz

– mondta Orbán Viktor.

Arról is beszélt a miniszterelnök, hogy a haza szolgálatának lényege a kitartás.

Mi ravaszkodás helyett a munkában hiszünk, és ezért fogunk győzni

– fogalmazott Orbán Viktor, és hozzátette: újra begyújtottuk a motorokat, és zakatol a gazdaság. A miniszterelnök ezután hosszan sorolta a várható népjóléti intézkedéseket. 

A mi programunk mögött elsöprő társadalmi többség áll, a kérdés csak az, lesz-e belőle választási többség is

– tette föl a kérdést Orbán Viktor, majd rögtön választ is adott rá: együtt a legvastagabb falon is átmenve győzni fog a Fidesz, mert

Magyarországnak előre kell mennie, és nem hátra.

Van 183 olimpiai aranyunk és 12 természettudományos Nobel-díjasunk – emlékeztetett Orbán Viktor, majd hosszan sorolta a nagy magyar találmányokat. 

Semmi okunk a kishitűségre

– vélekedett a miniszterelnök.

A kormányfő kifejtette, 8000 milliárdos összegben fejlesztik a vidéket, és 2700 milliárddal az egyetemeket. A magyar ipar 70 százaléka high-tech – tette hozzá a miniszterelnök, és elmondta, sokat várnak a honvédségtől és a hadiipartól is. 10 év alatt lecserélünk 8 ezer autóbuszt, negyedikek vagyunk a gyorsinternet tekintetében az unióban, visszavásároljuk a repteret, megépítjük Paks 2-t, és az áram 90 százalékát 2030-ra karbonsemlegesen állítjuk majd elő – sorolta a miniszterelnök.

A világ a járványok és a népvándorlások korába lépett, ilyenkor a szorongás a meghatározó, és a biztonság a vonzó

– mondta Orbán Viktor, aki szerint ma a biztonság a legfontosabb kérdés, ezért meg kell védeni a határokat a migránsok betöréseitől.

Európa ostrom alatt áll, védekeznünk kell

– fogalmazott a kormányfő, és hozzátette: meg kell védenünk az emberek egészségét a járványtól. A miniszterelnök ezután köszönetet mondott a védekezésben részt vevőknek.

Orbán Viktor emlékeztetett: az oltás életet ment, és aki az oltás ellen hergel, az a magyarok létérdekét veszélyezteti.

A kormányfő arra is figyelmeztetett, hogy Brüsszel megemelné az energiafogyasztáshoz kapcsolódó adókat. A helyzet egész Európában aggasztó, de Magyarországon különösen veszélyes, és az ellenfeleink a magyar érdekek védelme helyett inkább Brüsszel elismerésére vágynak – mondta Orbán viktor.

Az EU válságról válságra bukdácsol, és szivárványszínű árnyéka csak önmagának – vélekedett a miniszterelnök, aki szerint Brüsszelt meg kell újítani, mielőtt darabokra hullik.

Magyarok vagyunk, mi vagyunk azok a magyarok, akik hazát, hitet és anyaföldet nem cserélnek és nem adnak el

– mondta a miniszterelnök.

Hozzátette: A Fidesz sikerére az a magyarázat, hogy nekik Magyarország a szenvedélyük, ezért a csúcsra törnek, hogy a hazát is oda juttathassák.

A fides, a hit hegyeket mozdít el – idézte a Bibliát a kormányfő, és emlékeztetett: három hazaszeretet létezik, a szónokló, a búsúló és az alkotó.

Mi az alkotó hazaszeretetben hiszünk, ebből táplálkozik a politikai közösségünk

– mondta akormányfő.

Orbán Viktor kifejtette, 12 éve tíz célt fogalmaztak meg. Vállalták, hogy egymillió új munkahelyet teremtenek, hogy nem leszünk többé adósrabszolgák, hogy visszaállítják a közbiztonságot, hogy helyreállítják és megvédik a nyugdíjakat, hogy a családokat a középpontba állítják, hogy helyreállítják Budapest régi fényét, hogy megmentik a falvakat, hogy kihozzák a cigányságot a reménytelen élethelyzetből, és segély helyett munkát adnak nekik, és vállalták, hogy hazánk nem lesz többé gyarmat, valamint hogy egyesítik a nemzetet.