Csekő Imre

Répássy Róbert: A szülők jogait tovább kell erősíteni a gyermekvédelem tekintetében Répássy Róbert: A szülők jogait tovább kell erősíteni a gyermekvédelem tekintetében

Még a nyáron kiderülhet, hogyan akarja megvédeni a kormány a gyermekeket az LMBTQ-propagandától.

2022 június 28. 13:38

„Gyurcsány fasiszta tagozata”, „pusztuló ország” – nem kímélték egymást a képviselők „Gyurcsány fasiszta tagozata”, „pusztuló ország” – nem kímélték egymást a képviselők

Kedden is heves szócsaták zajlottak a Tisztelt Házban napirend előtt.

2022 június 28. 12:14

Jakab Péter magához vonná a Jobbik-frakció pénzeit Jakab Péter magához vonná a Jobbik-frakció pénzeit

Kétmilliós fizetést adna élettársának a bukott pártelnök.

2022 június 27. 09:00

A szavazatszámláló bizottságoknak a névjegyzék aláíratását és a szavazólapok kiadását mindkét választástípusban semlegesen kell megtenniük – hívta fel rá a figyelmet az NVI vasárnap, miután több szavazókörben is előfordult, hogy a szavazatszámláló bizottságok megkérdezték a választópolgárt: mindkét választás – az országgyűlési és a népszavazási – szavazólapját fel kívánják-e venni.

Az NVI felhívta a jegyzők figyelmét: a szavazatszámláló bizottságoknak kérés nélkül kell biztosítaniuk a választópolgároknak, hogy mindkét választástípus névjegyzéki rovatát aláírhassák. A szavazólapokat pedig az aláírásnak megfelelően kell átadniuk a választópolgárnak – közölte az MTI.

Válaszolt Szél Bernadett vádjaira Solymár polgármestere, aki az ellenzéki képviselő választási csalást kiáltó bejegyzésére reagálva a Facebookon azt írta: a PHR-858-as rendszámú, fehér Ford Transit a község kisbusza, ami szendvicset és ellátmányt hord a szavazókörökbe.

Egyébként a választás rendjének megsértése bűncselekmény. Ezzel vádolni pedig hamis vád (ez is bűncselekmény). Megtesszük a feljelentést. Tisztelettel kérem a képviselő asszonyt, hogy tartózkodjon szeretett községünk befeketítésétől. Előbb tájékozódjon, mielőtt hisztériát kelt!

– fogalmazott Szente Kálmán.

A látássérült választópolgárok Braille-írással ellátott szavazósablont vehetnek igénybe a voksoláson annak érdekében, hogy önállóan adhassák le szavazatukat.

Ilyen sablon azonban csak ott áll rendelkezésre, ahol legalább egy választópolgár azt előzetesen igényelte március 25-én 16 óráig. Az NVI összesítése szerint 250 választópolgár igényelt ilyen sablont.