Eufrozina, Kende
14 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Datki Szabolcs

Jamie Oliver már második vállalkozását indítja Magyarországon. Ahogy azt az új hálózat honlapján is írja, az egész egy egyszerű gondolattal indult: minőségi street food ételeket kínálni. 

Így indul útjára az olasz éttermét, pizzériáját tökéletesen kiegészítő gyorsétterem mától, a Jamie Oliver's Diner

Egy olyan diner kínálatot szerettem volna mindig megalkotni, ahol az étlap ízletes, klasszikus amerikai ételekkel van tele, messze az amerkai ételekkel szemben kialakult sztereotípiáktól. Az étlapon szaftos, csábító ételeket és egészséges salátákat is találsz - mindent garantáltan a legjobb alapanyagokból

– írta a mesterszakács, akinek a gasztronómiai iránti elkötelezettségéről itt írtunk. 

Hiányzik repülés? De fél a vírustól, meg attól, hogy karanténba kerül? Hát nem! Egy ausztrál légitársaság  nem mindennapi ötlettel rukkolt elő. Alacsony repülési szinten, gyakorlatilag egy Sydney - Sydney útvonalon közlekedő élményrepülést kínálnak a város felett. A járatra nem kell útlevél, garantáltan karanténmentes is. 
Amint meghirdették az utat, a jegyek még aznap, azonnal elkeltek. Naná, hogy!
Fantasztikus ötlet, páratlan piaci szolgáltatás. 

 

Még mindig tart a jó idő, annak ellenére, hogy ugye drasztikus lehűlést jósoltak. Valójában a 30-32 fokos – ez időtájt szokatlan – meleg visszaenyhült az évszaknak megfelelő hőmérsékletre. Úgyhogy irány a vízpart!

Ártéri erdők, homokos strandok, nádfedeles halászkunyhók, idill, csend. Igen, hihetetlen, de ez is Magyarország. Csongrád, Tisza partja, a Hármas-Körös torkolata alatt. A travelo ajánlja. És mi is.