Fekete-Szalóky Zoltán

Jászai Gellért: A Vodafone-felvásárlás nem államosítás Jászai Gellért: A Vodafone-felvásárlás nem államosítás

A 4iG elnök-vezérigazgatója szerint a nemzeti tőke csak egy 30 éves lemaradást hoz be.

augusztus 30. 06:52

Először szólalt meg Jászai Gellért a Vodafone felvásárlásáról Először szólalt meg Jászai Gellért a Vodafone felvásárlásáról

Egyeztetett-e Orbán Viktorral, épül-e államkapitalizmus Magyarországon?

augusztus 29. 15:23

Ukrajna háborúja: fél év sötétség, fél év bátorság Ukrajna háborúja: fél év sötétség, fél év bátorság

2022. február 24-én indult az orosz agresszió a 44 milliós Ukrajna ellen. Képeken a háború.

augusztus 24. 14:18

Jó reggelt kívánunk! 

Ez itt az Index hírfolyama az orosz–ukrán háború legfrissebb eseményeiről. Tegnap volt fél éve, hogy az orosz csapatok megtámadták a független Ukrajnát. Az elmúlt fél év borzalmait egy képgalérián keresztül mutattuk be, ha még nem látta, ne hagyja ki! Érdemes átlapozni! 

Luc Tardif, a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) elnöke megerősítette, hogy a következő szezonban sem szerepelhetnek nemzetközi eseményeken orosz és belarusz csapatok.

A két ország részvételét a sportág versenyein négy nappal az ukrajnai háború kezdete után, február 28-án függesztette fel az IIHF, és ezt a döntést azóta is érvényben tartja. A TASZSZ hírügynökség beszámolója szerint Tardif közölte azt is, hogy a világszövetség álláspontját szezonról szezonra frissítik, 

jelenleg azonban nincs ok a változtatásra.

A kitiltás nyomán Oroszország és Belarusz férfiválogatottjai kénytelenek voltak kihagyni az idei, finnországi világbajnokságot, és nem lehetnek ott a 2023-as vb-n sem, amelynek rendezési jogát elvették Oroszországtól.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy véli, hogy a jövő héten Oroszország megkísérelhet valami „különösen kegyetlen cselekedeteket elkövetni”.

Erről az államfő a hétvégén közzétett üzenetében beszélt. Emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában augusztus 24-én ünneplik az ország függetlenné válásának évfordulóját, augusztus 23-a pedig a nemzeti zászló napja. Ezenkívül a jövő héten tartják a Krími Platform elnevezésű kijevi kezdeményezés második csúcstalálkozóját is.