Ferentzi András

Milliókba kerül, mégis mindenki imádja: országszerte bekapcsolták az ünnepi fényeket Milliókba kerül, mégis mindenki imádja: országszerte bekapcsolták az ünnepi fényeket

Fényfüzérekre, rénszarvasokra és hópihére költenek az önkormányzatok.

december 5. 16:23

Most már biztos: új TikTok-királya van a magyar politikának Most már biztos: új TikTok-királya van a magyar politikának

Itt a Lájkok Ligája 4. fordulója!

december 1. 20:33

Hideget és meleget is kapott a nemzetis botrány után Dúró Dóra, de lájkokra nem tudta ezt váltani Hideget és meleget is kapott a nemzetis botrány után Dúró Dóra, de lájkokra nem tudta ezt váltani

Állítása szerint sokan gratuláltak neki az ügy miatt, de alpári stílusban is osztották.

november 29. 17:23

Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára két párhuzammal ostorozta az ellenzéket és Brüsszelt a felszólalásában. Egyrészt Orseolo Péter történetét elevenítette fel, amelyben kitért arra, hogy a Szent István király után nem sokkal hatalomra jutott uralkodó háttérbe szorította a magyarokat, ezért elűzték, de a német császár segítségével visszatért, bevezette a német jogrendet. „Ha lettek volna akkor liberális újságok, akkor azt írták volna, hogy helyreállt a jogállamiság Magyarországon” – mondta Dömötör, aki szerint nincs új a nap alatt, mindig voltak, akik meg akarták mondani a magyaroknak, hogyan éljenek a Kárpát-medencében. 

Ma is vannak olyanok, akik elárulnák Magyarországot néhány mikroadományos ládikáért az államtitkár szerint. Megfúrják a magyar pályázatokat, szurkolnak a magyar válogatott ellen, „pár centért lemennek a legaljára is”. Az államtitkár úgy folytatta: Péter királyt végül a magyarok elfogták, megvakították, végül belehalt a sérüléseibe, de Dömötör szerint „ettől most senkinek sem kell félnie, még azoknak sem, akik szemeket lövettek ki”. Viszont nekik üzeni, hogy ez „nem ügynököknek való vidék”. 

Üzenjük mindenkinek, inkább vagyunk 100 évig kritizált szabadok, mint egyetlen napig dicsérve kitartott szolgák

– mondta Dömötör, aki a Reszkessetek, betörők című film idézetét átalakítva azt mondta: „Ez a mi országunk, és meg fogjuk védeni”. Az államtitkár szerint a jövő évi EP-választásokon már nem elég olyan eredmény, amely a Holdról látszik, olyan erejű győzelem kell, amit minden olyan irodában meghallanak, ahol Magyarországról döntenek a magyarok nélkül.  

A Miniszterelnökséget vezető miniszter is több felszólalóhoz hasonlóan egy focis hasonlattal kezdett. Gulyás Gergely a 28 évvel ezelőtt bevezetett Bosman-szabállyal kapcsolatban említette meg, hogy annak köszönhetően ma már nem korlátozható az idegenlégiósok száma. Emiatt ma már a legnagyobb csapatokban sokszor egyetlen hazai játékos sincs. Gulyás szerint az Európai Parlament összetétele is ugyanígy változik, de Magyarország nem szeretne idegenlégiósokat választani.

Gulyás szerint a brüsszeli idegenlégiósok között van korábban ismert antiszemita, orosz csapatokban játszott, most csapat nélküli, bárhová szívesen igazolna. „Van, akinek már nagyapja is szovjet idegenlégiós volt, ’56-os forradalmárokat végeztetett ki, erről ő nem tehetett, de férje finomabb eszközökkel már csak szemeket lövetett ki”. Olyan idegenlégióst is küldtek Brüsszelbe, aki nagyon félti az uniós forrásokat Magyarországtól, közben viszont családi céghálójában több milliárd forintnyi kötött ki ezekből, és nyomoz is az ügyben az adóhatóság.

„Ezekre az idegenlégiósokra aligha lehet számítani. Mindent megtesznek, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó támogatásokat, ők viszont közben óriási fizetést zsebelnek be” – mondta Gulyás, aki szerint ha nem akarnak úgy táncolni, ahogy Brüsszel fütyül, olyan képviselőket kell küldeni Brüsszelbe, akiknek „kedves a magyar zene ritmusa”. Azaz akiknek fontos az ország szuverenitása, nem brüsszeli ügynökök, és nemet mondanak az illegális migrációra. A tárcavezető szerint olyan képviselők kellenek, akik nem érzik sértve magukat, ha választaniuk kell a férfi- és a női mosdó közül, nem gondolják, hogy férfiak is szülhetnek, és akik nem akarnak vállveregetéseket bezsebelni. 

Aki mindezzel egyetért, annak egy választása maradt, csak a Fidesz

– tette hozzá Gulyás. 

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere a Fidesz kongresszusán elmondta: négy éve a kongresszuson köszönetet mondott a makói fejlesztési források megítéléséért. Azoknak az eredményei ma már jól láthatóak a dél-alföldi városban. Nemrég például elnyerték az év ipari parkja címet, illetve egy kínai vállalkozó is több mint 30 milliárd forintos beruházást indít a városban. 

A kongresszussal kapcsolatban elmondta, hogy ez egy igazi közösség, amelynek közös ügye, hogy Magyarország az első. „Magyarország most egy erős, szabad és biztonságos ország, Makó pedig egy erős, szabad és biztonságos város” – mondta a polgármester, aki szerint azon kell dolgozni, hogy ezt a biztonságot ne vegyék el. 

Farkas hozzátette: a makoveczi hagyatékot, például a Hagymatikum-fürdőt több mint 10 milliárd forintból új alapokra helyezik a város turizmusában. A polgármester a fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta: ezek is arra mutatnak, hogy nem szabad visszaengedni a baloldalt a városvezetésbe.