Ch. Gáll András

Amikor a futball elfeledtette velünk az inflációt és a 405 forintos eurót Amikor a futball elfeledtette velünk az inflációt és a 405 forintos eurót

Dénes Ferenc: Csak a dimenzióban van különbség a PSG és a Fradi között.

tegnap, 08:04

Milák Kristóf: Teher, teher… Az mi?! Milák Kristóf: Teher, teher… Az mi?!

A pillangózó fenomén olyan választékosan öltözködik, mint egy filmszínész.

július 4. 17:32

Fittyet hány a Roszatom az Oroszország elleni szankciókra Fittyet hány a Roszatom az Oroszország elleni szankciókra

Törökországban jártunk, ahol négy blokkból álló atomerőmű épül.

július 4. 13:02

Az Ukrán Posta bélyeget bocsát ki a világ legnagyobb – már csak romjaiban létező – repülőgépéről, a Mrijáról (magyarul Álom), amit az inváziós orosz csapatok már az ukrajnai háború első napjaiban szétlőttek rakétával Hosztomelben, ahol egy hangárban parkolt.  Az A-225-ös típusjelű gép, amelyből csak egyetlen darabot gyártottak még a Szovjetunió idején, a nyolcvanas években Kijevben, az Antonov gyárban, valamilyen szinten Ukrajna szimbólumának számított, ezért is ért fel nemzeti tragédiával a megsemmisítése. 

 

Most az Ukrán Posta, az Ukrposht bélyeget bocsát ki az óriásgép emlékére, amelyet egy 11 éves kislány, Szofia Kravcsuk tervezett. A kis Szofia még a háború kitörése előtt készítette a rajzot, amit a „Mit jelent nekem Ukrajna?” nevű pályázatra adott be.

Negyed tizenkettőkor Toroczkai László, a választások másik nagy nyertese, a parlamentbe óriási meglepetésre bejutott Mi Hazánk Mozgalom elnöke mondott beszédet a Novotelben, a párt eredményváró központjában.

„Honfitársaim!

Megtörtént a csoda, amiben kevesen bíztak. Az a csoda, ami az ásotthalmi pusztában kezdődött, amikor megalapítottuk a mozgalmunkat.

Mi hittünk ebben a csodában, miközben olyan elképesztő túlerővel szemben kellett dolgoznunk, amire még nem volt példa Magyarországon.

A Facebook most is beavatkozott, amikor letörölte az oldalunkat, az oldalamat. De beavatkozott a Fidesz, a balliberális tömb, hiszen a médiájukkal el akartak hallgattatni minket, el akarták hallgatni, hogy egyáltalán létezünk.

Mégis megtörtént ez a csoda. És szeretném azt üzenni, barátainknak és ellenfeleinknek egyaránt, hogy ez még csak a kezdet.

Az a sok ezer magyar honfitársam nem azért építette ezt a mozgalmat, hogy mi most bejussunk az Országgyűlésbe, és ott üljünk, és képviselők legyünk. A célunk az, hogy megmentsük, fejlődő pályára állítsuk hazánkat, hogy Magyarország újra régi fényében tündököljön.

Köszönöm a több ezer magyar honfitársamnak, hogy segítettek abban, hogy folytathassuk a csatát. Oligarchák nélküli országot kell építenünk! Folytatjuk a küzdelmet, hogy egész Magyarországot felemeljük!”

A Mi Hazánk listáról a parlamentbe jutott hét képviselője: Toroczkai László, Dúró Dóra, Novák Előd, Szabadi István, Apáti István, Dócs Dávid, Pakusza Zoltán.

A Mi Hazánk Mozgalom Novotel-beli eredményváróján a párt parlamentbe jutása okozta örömmámor mellett a kárörvendés dominált. Méghozzá akkor, amikor kiderült, hogy a Jobbik – amelyből gyakorlatilag kivált négy éve a mozgalom – a baloldali összefogás részeként jóval kevesebb országgyűlési helyhez jutott, mint legutóbb 2018-ban.

Amikor a televízióban elhangzott, hogy a Jobbiknak csak 10 képviselője lesz az új országgyűlésben, a Mi Hazánknak pedig alig kevesebb (7), gúnykacaj harsant a teremben.