Ch. Gáll András

Ebbe az exkluzív klubba csak a legelhivatottabb mesterek kerülhettek be Ebbe az exkluzív klubba csak a legelhivatottabb mesterek kerülhettek be

Legendákkal találkoztunk a Mesteredzők Fala leleplezésén.

december 7. 17:35

Az év bravúrjával kifogott a Villa csodakapusa a norvég gólgépen Az év bravúrjával kifogott a Villa csodakapusa a norvég gólgépen

Emiliano Martínez Katar óta kegyelmi állapotban.

december 7. 14:19

Szoboszlai újra meghatározó volt, hemzsegnek a nyolcasok Szoboszlai újra meghatározó volt, hemzsegnek a nyolcasok

A brit sajtó egyöntetűen állítja, ezúttal is fontos szerepet vállalt a Liverpool diadalában.

december 6. 23:56

Madagaszkárig kellett utazni, hogy videóra vegyék a nap legcukibb jelenetét.

A lemur egy makifajta, amely a főemlősök rendjébe tartozik, és Madagaszkár szigetén él. A nagyvilág számára a Madagaszkár című 2005-ös amerikai animációs filmből lett közismert, a DreamWorks egész estét betöltő mozija hatalmas sikert aratott.

Nagy valószínűséggel az alábbi National Geographic-videó is hasonló sorsra ítéltetik, mert újra meg újra meg kell ismételni ezt a jelenetet, amelyen két madagaszkári kisfiú vakargatja egy lemur hátát.

 

Ám amikor a srácok befejezik a kényeztetést, a kéjenc főemlős a kezével mutatja, hogy hová kéri a vakarást, amit egyszerűen nem szabad abbahagyni!

Az Ukrán Posta bélyeget bocsát ki a világ legnagyobb – már csak romjaiban létező – repülőgépéről, a Mrijáról (magyarul Álom), amit az inváziós orosz csapatok már az ukrajnai háború első napjaiban szétlőttek rakétával Hosztomelben, ahol egy hangárban parkolt.  Az A-225-ös típusjelű gép, amelyből csak egyetlen darabot gyártottak még a Szovjetunió idején, a nyolcvanas években Kijevben, az Antonov gyárban, valamilyen szinten Ukrajna szimbólumának számított, ezért is ért fel nemzeti tragédiával a megsemmisítése. 

 

Most az Ukrán Posta, az Ukrposht bélyeget bocsát ki az óriásgép emlékére, amelyet egy 11 éves kislány, Szofia Kravcsuk tervezett. A kis Szofia még a háború kitörése előtt készítette a rajzot, amit a „Mit jelent nekem Ukrajna?” nevű pályázatra adott be.

Negyed tizenkettőkor Toroczkai László, a választások másik nagy nyertese, a parlamentbe óriási meglepetésre bejutott Mi Hazánk Mozgalom elnöke mondott beszédet a Novotelben, a párt eredményváró központjában.

„Honfitársaim!

Megtörtént a csoda, amiben kevesen bíztak. Az a csoda, ami az ásotthalmi pusztában kezdődött, amikor megalapítottuk a mozgalmunkat.

Mi hittünk ebben a csodában, miközben olyan elképesztő túlerővel szemben kellett dolgoznunk, amire még nem volt példa Magyarországon.

A Facebook most is beavatkozott, amikor letörölte az oldalunkat, az oldalamat. De beavatkozott a Fidesz, a balliberális tömb, hiszen a médiájukkal el akartak hallgattatni minket, el akarták hallgatni, hogy egyáltalán létezünk.

Mégis megtörtént ez a csoda. És szeretném azt üzenni, barátainknak és ellenfeleinknek egyaránt, hogy ez még csak a kezdet.

Az a sok ezer magyar honfitársam nem azért építette ezt a mozgalmat, hogy mi most bejussunk az Országgyűlésbe, és ott üljünk, és képviselők legyünk. A célunk az, hogy megmentsük, fejlődő pályára állítsuk hazánkat, hogy Magyarország újra régi fényében tündököljön.

Köszönöm a több ezer magyar honfitársamnak, hogy segítettek abban, hogy folytathassuk a csatát. Oligarchák nélküli országot kell építenünk! Folytatjuk a küzdelmet, hogy egész Magyarországot felemeljük!”

A Mi Hazánk listáról a parlamentbe jutott hét képviselője: Toroczkai László, Dúró Dóra, Novák Előd, Szabadi István, Apáti István, Dócs Dávid, Pakusza Zoltán.