Gedei Norbert

Reagált a Sándor-palota a Novák Katalin és K. Endre feleségének találkozójáról szóló hírekre Reagált a Sándor-palota a Novák Katalin és K. Endre feleségének találkozójáról szóló hírekre

A köztársasági elnök hibázott és lemondott, ezzel az ügy lezárva – írták.

február 13. 06:43

Lackfi János is távozik Novák Katalin tanácsadói testületéből Lackfi János is távozik Novák Katalin tanácsadói testületéből

A költő nem szeretné tovább állni a gyűlöletvihart.

február 8. 23:42

Budapest leghíresebb egykori bordélyháza ma is az elitet várja, csak máshogy Budapest leghíresebb egykori bordélyháza ma is az elitet várja, csak máshogy

Egy 180 éves épület titkai.

2023. november 22. 08:10

A magyar forradalmárok szívében és lelkében 1956-ban mindennél erősebben élt a szabadság iránti vágy, az ő lelkületükkel és akaratukkal kell ma is kiállni a magyarok jogaiért és érdekeiért – írta a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Simicskó István az 1956-os forradalom kitörésének évfordulója alkalmából úgy fogalmazott: a világ egyik legnagyobb, akkoriban fél Európát megszállva tartó hadseregével szembeszállni nem sok jót ígért 1956-ban, mégis a magyar forradalmárok szívében és lelkében mindennél erősebben élt a szabadság iránti vágy. Összekapaszkodtak, és a kilátástalannak hitt harcot is vállalva csodát alkottak.

Egy kis ország Európa közepén megmutatta a világnak, hogy igenis dacolni lehet, és meg lehet mutatni a megszálló hadaknak és kommunista kiszolgálóiknak, hogy Magyarország nem lehajtott fejjel nézi a saját sorsát, hanem bátran, valamint büszkén áll ki a függetlenségéért, szuverenitásáért, és a magyar nép mindenki számára egyértelművé tette, hogy a saját útját akarja járni

– tette hozzá a frakcióvezető.

Kiemelte, ezzel a lelkülettel és akarattal kell ma is, az állandóan változó környezetben kiállni önmagunkért, a magyarok jogaiért és érdekeiért.

„Egy békés, kiszámítható és rendezett jövőért kell küzdenünk, hogy az utánunk jövő nemzedékek is továbbvihessék a lángot, amelyet a pesti srácok lobbantottak fel a legnagyobb elnyomás évtizedeiben” – zárta a közleményt Simicskó István.

Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

A zászlót a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar, a 32. Testőrezred, a Gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály és a Nemzeti Lovas Díszegység.

Az ünnepségen katonai és állami szervezetek képviselői is jelen voltak, a Parlament főlépcsőjének két oldalán az ablakokban 1956-os lyukas zászlók lengtek.

Az Országgyűlés 1991-ben nyilvánította hivatalos nemzeti ünneppé október 23-át, amit a 2012-es Alaptörvény is megerősített.

A keddi esti, rendkívüli Kormányinfón még nem kerültek szóba konkrét számok, de most először egy kormánytag megszólalt a benzinárstop eltörlésének várható inflációs hatásáról. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerda este a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. rendezvényén kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy az üzemanyagok hatósági árának kivezetése 2-2,3 százalékponttal emeli az inflációs mutatót – írja a Portfolio.hu.

Szerinte ez jórészt már idén decemberben jelentkezik, így jövő decemberben kiesik. Nagy Márton úgy véli, ez hozzájárulhat ahhoz, hogy 2023 végére már egy számjegyű legyen az infláció.

A KSH adatai szerint idén októberben 21,1 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz képest, míg szeptemberhez viszonyítva 2 százalékkal volt magasabb az infláció. A legfrissebb, novemberre vonatkozó adatok szerint pedig 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.