Gedei Norbert

Ilyen, amikor Putyin álma lángba borítja az utcákat Ilyen, amikor Putyin álma lángba borítja az utcákat

Georgia fővárosában győztek a civil szervezeteket megbélyegző törvény ellen tiltakozók.

március 9. 10:45

Anglia véres anarchiáján alapul a Sárkányok háza Anglia véres anarchiáján alapul a Sárkányok háza

Vigyázat, spoilerek következnek!

2022. szeptember 7. 05:40

Olyan fesztivál születik a Balatonnál, amely egyetlen korábbihoz sem hasonlít Olyan fesztivál születik a Balatonnál, amely egyetlen korábbihoz sem hasonlít

A ZamJamen a Kool and the Gang és Shaggy is fellép Zamárdiban.

2022. július 25. 17:05

A keddi esti, rendkívüli Kormányinfón még nem kerültek szóba konkrét számok, de most először egy kormánytag megszólalt a benzinárstop eltörlésének várható inflációs hatásáról. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerda este a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. rendezvényén kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy az üzemanyagok hatósági árának kivezetése 2-2,3 százalékponttal emeli az inflációs mutatót – írja a Portfolio.hu.

Szerinte ez jórészt már idén decemberben jelentkezik, így jövő decemberben kiesik. Nagy Márton úgy véli, ez hozzájárulhat ahhoz, hogy 2023 végére már egy számjegyű legyen az infláció.

A KSH adatai szerint idén októberben 21,1 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz képest, míg szeptemberhez viszonyítva 2 százalékkal volt magasabb az infláció. A legfrissebb, novemberre vonatkozó adatok szerint pedig 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.

A kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium pedagógusainak 42 százaléka sztrájkolt, húsz százaléka szolidaritást vállalt a tiltakozókkal, 22 százaléka beteg vagy óraadó volt, ezért nem tudott részt venni a demonstráción.

A diákönkormányzat is szolidaritást vállalt a tanárokkal, ők önállóan demonstráltak a gimnázium udvarán és az épület előtt.

Öt felsős osztályfőnök fizetését csökkentették az I. kerületi  Batthyány Lajos Általános Iskolában, a döntés visszavonását követelő szülők a Közép-Budai Tankerülethez juttatták el tiltakozó levelüket. (A tankerületi központ indoklása az volt, hogy kisebb lett az osztálylétszám.)

A tankerületi igazgatónak címzett levél szerint az érintett osztályok szülői közössége megdöbbenéssel és elképedéssel értesült a fizetéscsökkentésről, amelyet a jelenlegi súlyos gazdasági válságban 

kifejezetten érthetetlen, egyértelműen ellenséges lépésnek tekintenek.

„A tanárokat illető adminisztrációs terhek folyamatosan növekednek, a felelősség rajtuk óriási, és az elvárások sem kevésbé, miszerint a gyermekeinkből a tananyagot elsajátító, gondolkodni, a társadalomba beilleszkedni képes felnőttek legyenek” – olvasható a Peticiok.com-on is közzétett, szeptember 21-i keltezésű levélben.

Ezúton követeljük, hogy az I. kerületi Batthyány Lajos Általános Iskola érintett osztályfőnökeinek fizetését visszamenőleg emeljék meg legalább arra a szintre, ami az elvonás előtt volt! Továbbmenve: azt követeljük, hogy történjen meg végre minden tanár fizetésének az emelése országos szinten!

A petíciót a szülői közösség 2022. szeptember 30-án adta le a Közép-Budai Tankerület Központ székhelyén – írja a 444. A dokumentumot a tankerület igazgatója nem volt hajlandó személyesen átvenni, és az átadásnál csak egy szülőt engedtek be az épületbe. A szülők október 5-ig adtak határidőt a válaszra, ezután fordultak a nyilvánossághoz.