Hegyi Letícia Gréta

Két amerikai űrhajós rekedt az űrben Két amerikai űrhajós rekedt az űrben

Egyelőre nem tudni, hogy mikor térhetnek vissza a Földre.

június 26. 18:45

Orbán Viktor bejelentett egy gigaberuházást, fegyveres kísérettel ment egy szupertitkos üzembe Orbán Viktor bejelentett egy gigaberuházást, fegyveres kísérettel ment egy szupertitkos üzembe

A kormányfő arról is beszélt, hogy „háború és migrációpárti” koalíció alakul Brüsszelben.

június 21. 07:52

Orbán Viktor: Magyarország nem blokkol olyan NATO-döntést, amelyben a többiek egységesek Orbán Viktor: Magyarország nem blokkol olyan NATO-döntést, amelyben a többiek egységesek

Budapesten tárgyalt a miniszterelnök Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával.

június 12. 10:34

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint az Egyesült Államokban zajló választási kampány „szomorú látványosság” – írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A külügyminiszter szerint ha az amerikai demokrácia rendszere ilyen eredményeket vagy ilyen választási kampány lefolyását produkálja, akkor „valószínűleg mindenki le tudja vonni a maga következtetéseit arról, hogy hogyan van ez az egész megrendezve”.

Az amerikai elnökválasztást november 5-én tartják.

Vasárnap robbanások hallatszottak a megszállt Melitopolban, a Zaporizzsjai területen. Az oroszok azt állítják, hogy az összes rakétát lelőtték – írja az Ukrajinszka Pravda.

A RIA Pivden szerint az első robbanás délután 2 óra körül történt, és a város déli külterületén volt jól hallható. Később is robbanások hallatszottak a repülőtéren és azon a területen, ahol az oroszok katonai bázisokat létesítettek és fegyvereket tároltak. Valószínű, hogy legalább három rakéta csapódott be.

Később az ideiglenesen megszállt Melitopolban történt robbanásokról a város önjelölt polgármestere, a hazaárulással gyanúsított Vlagyimir Rogov is beszámolt.

Az Ukrán Fegyveres Erők öt HIMARS rakétával indítottak rakétatámadást erre a Zaporizzsjai területen lévő városra

– írta, hozzátéve, hogy állítólag mind az 5 rakétát lelőtte a légvédelem, és tűz ütött ki azokon a helyeken, ahová a törmelékek hullottak. 17:30 körül Vlagyimir Rogov újabb robbanásról számolt be.

A RIA Pivden szerint vasárnap este Melitopol szinte valamennyi kerülete áram nélkül maradt. Nem volt vízellátás és kommunikációs fennakadások is voltak . A városban nem működnek a közlekedési lámpák, az üzletek pedig bezártak.

Az oroszok támadásának következtében 14 tűz ütött ki Herszonban – írja az Ukrinform. Erről az Állami Sürgősségi Szolgálat számolt be a Telegramon.

Lakóépületek, melléképületek, egy nyári konyha, egy kávézó, autók és garázsok égtek. Emellett hét tüzet oltottak el nyílt területeken

– áll a közleményben.

Az orosz hadsereg szombaton 17 települést támadott  Herszonban, négy ember meghalt.