Holló Bettina

A DK szerint a kormány már a Huxitot készíti elő A DK szerint a kormány már a Huxitot készíti elő

A párt országgyűlési módosító indítványt nyújt be.

június 26. 15:13

Annyira durva hőség lesz, hogy megszólalt a rendőrség Annyira durva hőség lesz, hogy megszólalt a rendőrség

Elmondták, mire kell kiemelten figyelni.

június 26. 14:49

Júliustól sem kell fuvarozási engedély az ukrán teherautókra Júliustól sem kell fuvarozási engedély az ukrán teherautókra

Ismét meghosszabbították a könnyítést.

június 26. 13:26

„Hülyeségekről nem szavazunk” – írta Facebook-oldalán Jakab Péter nem sokkal azelőtt, hogy az Országgyűlés Orbán Viktor miniszterelnökké választásáról döntene. A Jobbik elnöke szerint az, hogy „egy gengszter legyen a törvényeink legfőbb ura a parlamentben, épp oly abszurd, mint az, hogy az ovisok nemi átalakító műtétet akarnak a micimackó csoportban”.

Jakab Péter kiemelte, hogy ha majd az emberek béremeléséről, nyugdíjemelésről, az egészségügy, az oktatás vagy a közbiztonság rendbetételéről kell dönteni, akkor a Jobbik ott lesz, és szavazni fog. Posztjában kitért arra is, hogy a mai szavazás helyett inkább beterjesztik javaslatukat az alapvető élelmiszerek áfamentességéről.

„Orbán megkoronázásánál sokkal fontosabb, hogy megfékezzük a drágulást” – szögezte le a politikus.

Mint arról korábban beszámoltunk, Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője már a reggeli órákban jelezte, hogy ezúttal nem vonulnak ki a parlamentből, ott lesznek akkor, amikor Orbán Viktor miniszterelnökké választása lesz napirenden, a szavazatuk viszont egy egyértelmű nem lesz.

Orbán Viktornak és a magyar népnek gratulált az országgyűlési választás eredményéhez Matteo Salvini, az olasz jobboldali kormánypárt elnöke, aki elsőként üzent közösségi oldalán vasárnap késő este.

Matteo Salvini bejegyzése úgy kezdődött: „Bravó, Viktor!”

A Liga vezetője azt írta:

egyedül mindenki ellen, miközben az egyengondolkodás baloldali fanatikusai támadtak, fenyegettek azok, akik el akarnák törölni Európa zsidó-keresztény gyökereit, lenéztek azok, akik meg akarják szüntetni a család, biztonság, érdem, fejlődés, szolidaritás, szuverenitás és szabadság értékeit, most is győztél annak köszönhetően, ami a többiekből hiányzik: az emberek szeretete és támogatása

– írta Matteo Salvini, aki külön üzenetet is küldött Orbán Viktornak.

 

Hollik István a Fidesz kommunikációs igazgatója az Index kérdésére elmondta: az eredmények optimizmusra adnak okot, és a magas részvétel arra utal, hogy a magyarok békeszerető emberek.

„Azért választottak bennünket, mert mi vagyunk képesek garantálni, hogy Magyarország kimarad a szomszédunkban zajló háborúból” – mondta Hollik István.