Jolán, Vid
11 °C
28 °C

Holló Bettina

Béremelést követel a Pedagógusok Szakszervezete Béremelést követel a Pedagógusok Szakszervezete

A pedagógusok bérét a mai napig a 2014-ben megállapított minimálbér alapján számítják: az akkor 101 500 forint volt, ma pedig már 167 400 forint.

tegnap, 18:03

Ficzere Andrea az egészségügyi átalakításról: Egy komolyabb megújulás előszobájában vagyunk Ficzere Andrea az egészségügyi átalakításról: Egy komolyabb megújulás előszobájában vagyunk

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint komoly megújulás előtt áll az egészségügy.

tegnap, 08:03

Erőszak, hiányos edukáció: sok a gyerekanya hazánkban Erőszak, hiányos edukáció: sok a gyerekanya hazánkban

Tavaly mintegy 1825 gyerek született 18 év alatti anyától.

tegnap, 06:06

Köszönjük a figyelmet, ez volt az Index percről percre tudósítása a tüntetésről.

Természetesen videós és fotós stábunk is a helyszínen dolgozott, tekintse meg képgalériánkat a demonstrációról.

Megint egy újabb bizonyíték arra, hogy a többi országhoz, akár a szomszédainkhoz is képest mennyire el vagyunk maradva, vagy mennyire visszafele működnek a dolgot. A világban éppen kezdenek nyitni a témában, egyfajta elfogadási hullám indul. Meghökkentő, hogy idehaza nem.

A Margit híd budai lábánál éveken át volt egy falfirka:

„ha tiltással nevelsz, hazudni tanítasz”

Ez a felirat úgy emlékszem még a rendszerváltás előtt került oda, azóta letörölték . Ez annyira visszaadja, hogy ez a mostani csapat, aki a régi rendszert leváltani akarta, egy demokratikus változást ígért megvalósítani, egyszerűen mindenben visszafelé fordul, és visszafelé megy.

A pedofilellenes törvény eredeti szándékával egyetértek. Amivel nem értek egyet az a gyermekbántalmazás összemosása a homoszexualitással. Azt érzem, van egy törvény ami elfogadott mindenki részéről; majd az utolsó pillanatban szuszakolnak bele valamit, ami merőben más, rettenetesen sértő, és nélkülözi minden tekintetben az alapvető emberi jogok tiszteletben tartásást. Aki ugyanis a saját neméhez vonzódik, az a pedofilokkal ellentétben nem követ el bűncselekményt. Az nem valamiféle bűn, hanem egy fele született adottság, amin hiába akar, nem tud változtatni.

Rengeteg meleg barátom van, mindegyiket rendkívül tisztelem bátorságáért, hogy önazonosan él. Soha nem éreztem azt, hogy akár rám, akár a környezetben lévő kiskorúakra veszélyt jelentenének. Ráadásul a megfogalmazás (öncélú mutogatás, propagálás) kezelhetetlen, ki tud ezek alapján egyáltalán meghatározni egy viselkedést. Ha valaki meleg, és önazonosan jelen van, mikortól jelent propagálást vagy reklámozást a viselkedése? Egyszerűen el lehetne már fogadni, hogy ő így teljes, ahelyett, hogy ebben veszélyt látunk.

Az egészet értékelve: mélyen együttérzek azokkal a melegségüket megélni kívánó emberekkel, akiket felzaklat és felháborít ez a mostani próbálkozás. Tökre jó lenne az éppen nyitó és európai világhoz hasonulni ebben, nem pedig a rendszerváltás előtti rettegés éveit megidézni.

- mondta Papp Gergely, műsorvezető