Berta, Bettina
15 °C
26 °C

Ilku Miklós

Ilyen kevés góllal nem lehet: bronzért játszhatnak női pólósaink Ilyen kevés góllal nem lehet: bronzért játszhatnak női pólósaink

Spanyolország nyerte az elődöntőt.

tegnap, 13:49

Szilágyi Áron „megjósolta” Rasovszky Kristóf ezüstérmét Szilágyi Áron „megjósolta” Rasovszky Kristóf ezüstérmét

Hévízhez képest az első öt kör jégfürdő volt a magyar úszónak.

tegnap, 02:54

Rasovszky Kristóf ezüstérmes lett nyílt vízi úszásban Rasovszky Kristóf ezüstérmes lett nyílt vízi úszásban

A sportág történetének első magyar férfi olimpiai érmese.

tegnap, 01:21

Ahogy arról beszámoltunk, Olasz Anna az olimpiai pontszerző negyedik helyen végzett nyílt vízi úszásban. A 27 éves úszót többek között a verekedésről és a körülményekről is kérdeztük a vegyes zónában.

„Nagyon meleg volt, másfél liter víznél tartok, mióta kijöttem a vízből, amiből egyébként ittam is. Lehet, hogy kicsit hosszú lesz a repülőút hazafelé, mert nem olyan tiszta a víz. Nem volt egyszerű tempót úszni, ritmust váltani, a verekedést is sokkal jobban megérezte az ember, de erre készültünk. Az utolsó körben nagyon szomjas voltam, reméltem, hogy kijövünk frissíteni, nem akartam a vízből inni. De nem jöttünk ki, az edzőm mutatta, hogy nyolcadik vagyok, aminek nagyon örültem. Főleg, hogy láttam, mögöttünk a többiek eléggé leszakadtak. Azt tűztem ki célul, hogy az első nyolcban végezzek, úgyhogy picit megnyugodtam.

LÁTTAM A LÁNYOKON ELŐTTEM, HOGY MÁR NEM OLYAN ŐSZINTE A MOZGÁSUK, MIVEL MÁR ISMEREM ŐKET. EZ MOTIVÁLÓ VOLT, HOGY ÉN ETTEM MEG ŐKET, ÉS EGYRE JÖTTEM ELŐRÉBB. EZ TARTOTTA BENNEM A LELKET AZ UTOLSÓ 500 MÉTEREN.

Azt beszéltük meg, hogy hat frissítőt csinálok, de ez mindig a versenytől függ. Volt olyan, hogy egyszer sem jöttünk ki frissíteni. A brazil lánynak ez volt a taktikája, hogy ő fog az élen menni végig, a mezőnyből ő érdemelte meg a legjobban. Mindig az a legnehezebb verseny, amit éppen úszok. Meleg volt, korán kellett kelni, a víz sem volt éppen tiszta, de mindenkinek ugyanazok a körülmények, ez is a nyílt vízi úszás szépsége. Erről is szól ez a sportág, ki hogyan tud alkalmazkodni, és én ebben elég jó vagyok. Végig fájt ez az úszás, de például a válogatón nagy nyomás volt rajtam, itt felszabadultan versenyezhettem. 

Egy kicsit eltértem a taktikától, a negyedik kör után szerettem volna eredetileg előremenni. Nehéz volt ritmust váltani, nagyon meleg volt a víz. Jól beosztottam az erőmet, adott helyzetekben jó döntést hoztam, így maradt energiám a végére, hogy megelőzzem azokat, akik már elfáradtak. Van egy-két bolond lány, de azért próbáltam kikerülni a verekedést”

Hatodik helye után Lucz Dóra a televíziós interjú előtt kisírta magát, az újságírókhoz a vegyes zónába már felszabadultan, mosolygósan érkezett meg.

Először is szeretném megköszönni mindenkinek a szurkolást, akik hajnalban keltek miattam. Nem mondom, hogy felhőtlenül boldog vagyok, mert lehetett volna jobb is, próbáltam minél jobbat kihozni a körülményekből, küzdöttem az utolsó centiméterig. Kell még idő, hogy feldolgozzam ezt a versenyt, de nagyon örülök, hogy képviselhettem Magyarországot az olimpián, hiszen már ez is nagy dolog, mert a hazai mezőny nagy erős. A szél jobb lett volna, ha nincs, a meleggel nem volt gondom, a szövetségtől minden segítséget megkapunk

– értékelt Lucz Dóra a vegyes zónában a döntő után.

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar női asztaliteniszcsapat 3:0-s vereséget szenvedett Japántól a tokiói olimpia nyolcaddöntőjében. A mérkőzést követően Bátorfi Zoltán szövetségi kapitányt kérdeztük a vegyes zónában.

Azért a realitások talaján maradtunk, tudtuk, hogy a csodánál is több kellett volna ezen a mérkőzésen. Japán és Kína kiemelkedik a mezőnyből. Nem játszottunk annyira alárendelt szerepelt, különösen a párosban. Meg vagyok elégedve a csapatommal, bár nem ilyen jó ilyet mondani egy ilyen vereség után, de ez a realitás. A csapat egészét értékelve abszolút nem vagyok elégedett, egyéniben nagyon kellemetlen vereségeket szenvedtünk, amikre nem számítottunk. Hosszabb elemzést igényel ezeknek a megfejtése. Dóri sokáig sérült volt, Gina messze van még a csúcsformájától, az izgulás is közrejátszott. Azt emelném ki, hogy a szerva mennyire fontos. Annyira jól szerválnak a japánok, hogy a poénig szinte el sem jutunk, nem jön ki az igazi játék. Nem volt görcsösség, ha egyéniben is így játszottak volna, más lett volna az eredmény.