Orsolya
9 °C
21 °C

Károly Gábor

A lakhatási igényeket is megváltoztatta a járvány A lakhatási igényeket is megváltoztatta a járvány

A kényszerű home office miatt már máshogy néz ki egy álomház.

október 12. 10:51

Kilenc éve nem mértek ekkora drágulást Magyarországon Kilenc éve nem mértek ekkora drágulást Magyarországon

Az üzemanyagok ára egyetlen év alatt például majdnem negyedével nőtt.

október 8. 09:59

Csalók élnek vissza az MVM nevével Csalók élnek vissza az MVM nevével

Adathalászok akcióban.

október 7. 13:02

Lionel Messi csütörtökön vett részt az első edzésén a PSG-ben, ahol miután üdvözölte új csapattársait, egyből megkezdték a közös munkát. Teqballoztak is – erről a Docler közölt videókat Instagram-oldalán. Az argentin klasszis a napokban jelentette be, hogy otthagyja a Barcelonát, majd hamarosan az is kiderült, hogy a francia fővárosban folytatja.

 

Közleményük szerint a PSG labdarúgói már több mint három éve használják a mindennapi felkészülésükhöz a teqasztalt. A Borsányi Gábor, Huszár Viktor és Gattyán György által kitalált és fejlesztett teqball 115 nemzeti szövetséggel rendelkező sportággá nőtte ki magát, amelyet hivatalos, éremátadó sportként felvettek a 2023-as Európa Játékokra. A sportág és a sporteszköz ezzel egyre közelebb kerül ahhoz, hogy ott legyen a 2028-as Los Angeles-i olimpián.

A cég közlése szerint Messinek nem új a magyar találmány: villájának kertjében egy teljesen egyedi, saját névvel ellátott teqasztal található. Előszeretettel játszik fiával, amit többször megosztott már a közösségi oldalán a követőivel.

Augusztustól, azaz vasárnaptól az oltatlanok csak negatív teszttel léphetnek be Németországba – írja a Deutsche Welle. A szigorítás mindenkire kiterjed, akit nem oltottak be koronavírus ellen, és teljesen mindegy, hogy autóval, vonattal vagy épp repülővel érkezne az országba.

A Konzuli Szolgálat július 30-i tájékoztatása szerint augusztus 1-jétől minden, külföldről Németországba utazó, 12 évnél idősebb személynek kötelező rendelkeznie az országba történő belépéskor az alább felsorolt három igazolás egyikével, függetlenül attól, hogy honnan (rizikóterületről vagy besorolás nélküli országból), valamint milyen közlekedési eszközzel (légi úton, közúton vagy vasúton) lép az ország területére:

  • negatív teszteredmény,
  • igazolás oltottsági védelemről,
  • igazolás a betegségből felgyógyultságról.

A britek százmilliárdokban mérik a koronavírus-járvány költségeit, ezek visszafizetése évtizedekig is eltarthat – derült ki a Metro tudósításából. A brit számviteli bizottság (PAC) vasárnap publikált kutatása szerint

a kormányzati intézkedések költségei eddig 372 milliárd fontnál járnak,

ami körülbelül 156 ezer milliárd forint, ez pedig több mint háromszorosa a 2019-es magyar GDP-nek.

„Eddig elképesztő összegek mentek el a Covid-intézkedésekre, a kormánynak tisztában kell lennie azzal, hogy ezt miként kezeli majd a jövőben. Az adófizetőket fenyegető kockázat 20 éven keresztül olyan dolgokat érint, mint a művészeti és a kulturális helyreállítási kölcsönök, nem beszélve azokról az új kockázatokról, amelyeket a kormánynak gyorsan meg kell tanulnia kezelni” – idézi a portál Meg Hilliert, a PAC elnökét, aki szerint

ha a koronavírus sokáig velünk marad, akkor az pénzügyileg komoly fejfájást okozhat a jövő generációinak.