Márton
2 °C
11 °C
Index - In English In English Eng

Kaszás Tamás

Dead frogs, live rabbits - The best of Hungarian wildlife photography in 2019 Dead frogs, live rabbits - The best of Hungarian wildlife photography in 2019

Our favourite entries from the 2019 Hungarian Wildlife Photographer of the Year Awards.

november 6. 18:41

Halott békák, eleven nyulak – ezek az év természetfotói Halott békák, eleven nyulak – ezek az év természetfotói

A túlélési ösztönnél nincs erősebb – ezt bizonyítja a hazai természetfotósoknak kiírt pályázat is, aminek nyerteseit szerdától lehet megnézni.

november 5. 18:36

A legjobb eldugott helyek a Szigeten A legjobb eldugott helyek a Szigeten

Összeszedtük a szerintünk legjobb nem zenei programokat, és azokat a kevésbé ismert helyeket is, ahová mi pihenni mennénk, vagy a tömegtől besokallva menekülnénk.

augusztus 10. 19:48

Én általában 7-10 kilométer között szoktam futni, de úgy voltam vele, hogy ez a plusz pár kilométer semmiség. 10 kilométerig gyönyörűen hoztam a tempót amit gondoltam, a tizenkettedikig meg is volt a lendület. Utána ilyen csúnya, elnyújtott emelkedők jöttek, ott teljesen elfogytam. Éreztem, hogy a mozgás is szétesik, már csak trappolok és méregből és erőből mentem tovább. Azon izgultam, nehogy megsérüljek, de erőből végigvittem. Biztos kívülről is látszott a szenvedés és a szétesés. A tanulság: ha tizenöt kilométert akarsz futni, tizenötre kell edzeni.

- mondta Rovó Attila Balatonalmádiban, miután megérkezett a váltópontra. Miklósi Gábor elindult a cél felé, már világosban és az eső után, hatalmas szélben. 

Merthogy eláztam. Ennek is megvan a maga előnye. Nem az eső volt igazán nyomasztó, hanem az hogy a csapatom azzal áltatott, hogy én egy egyenes szakaszt kapok. Pedig nem.

 - mondta a szakaszról Nyilas Gergő. 

A Szellemkép Szabadiskola az évközi iskolai tevékenysége mellett minden nyáron megrendezi országos jelentőségű fotográfus - filmes alkotótáborát, mely egyre inkább tematikus művészteleppé vált. A tábor 20 éven át működött Pacsán, 3 éve pedig Szellemkép - Balatónus művésztelep néven Szóládra költözött. A tábor munkájából 3 évente készül egy kiállítás, melyet idén 2018. december 12-ig lehet megnézni a Patyolat Galériában. A kiállítás további részleteit itt találja!

A Szellemkép kurzusvezető tanárai: Birtalan Zsolt fotográfus, Fuchs Lehel operatőr, rendező, fotográfus, Kása Béla fotográfus, Kerekes Emőke fotográfus, Perness Norbert fotográfus, Sióréti Gábor fotográfus, Vékás Magdolna fotográfus, Zalka Imre fotográfus.

A kiállított képek szerzői: Bodnár Béla, Balázs Zsolt, Bornyi Márton, Buszlai Ádám, Gámán Zsuzsa, Gilányi Valentina, Horváth Ferdinánd, Feller Leonard Máté, Fuska Nikoletta, Forgách Anna, Jancsó Zoltán, Kelemen Zsuzsa, Koczog Bea, May Adél, Mátyás Lóránt Attila, Lengyel Petra, Lisztes Orsolya, Portörő Kátya, Pór Anna, Rácz Péter, Szemán Ferenc, Szerján Nóra, Szendrő Veronika, Szabó Gréta, Takáts Livi, Tamás Ágota, Tóth Ádám, Vadas István, Zemen Anna.