Kecső Richárd

Az AC Milannál folytatja az Eb-győztes csatár Az AC Milannál folytatja az Eb-győztes csatár

Álvaro Morata augusztusban lép pályára először vörös-feketében.

8 órája

Ukrajna cselekvési tervet nyújt be Oroszországnak, amint döntenek a békeképletről –jelentette be Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke a svájci békecsúcs második napján, amit a The Kyiv Independent szemlézett.

A plenáris ülésen az ukrán államfő azt mondta, hogy Oroszországot nem érdekli a béke, a csúcs résztvevőinek közösen kell eldönteniük, hogyan lehet „igazán tartós módon” elérni a békét.

Amikor a cselekvési terv az asztalon lesz, mindenki által elfogadott és átlátható a népek számára, akkor azt közölni fogják Oroszország képviselőivel

– mondta.

Alexander Stubb finn elnök arra szólította fel Pekinget, hogy használja fel befolyását Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben az ukrajnai háború leállításának érdekében – írja a The Kyiv Independent.

Bár Kína semleges álláspontot képvisel Oroszország teljes körű ukrajnai háborújával kapcsolatban, valamint tagadja, hogy segítséget nyújtott volna, Peking és Moszkva kapcsolata azonban továbbra is erősödik.

A finn elnök a svájci békecsúcson felszólalásában elmondta, hogy Kína kulcsszerepet játszhat az ukrajnai béke megteremtésében.

Egyre több súlyos sebesültje van a háborúnak, Kárpátalján több mint tízezer embernek van szüksége protézisre – írja a Kárpáti Igaz Szó.

A beszámoló szerint naponta 40–80 beteg jelentkezik valamelyik ukrán kórházban kritikus sérülésekkel, a becsült számadatok szerint

húsz- és ötvenezer között van azok száma, akik a háború kezdete óta elveszítették valamely végtagjukat.