Vilhelmina
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Kiss Eszter

Most bárki besétálhat az intaházi Aranyketrecbe Most bárki besétálhat az intaházi Aranyketrecbe

Fotókiállítás nyílt a legendás, jelenleg is működő pszichiátriai intézetben.

szeptember 16. 10:45

Egyestés tárlaton Móra Ferenc titkos szerelmes levelei Egyestés tárlaton Móra Ferenc titkos szerelmes levelei

A Teréz körúti egykori Britannia Szállóban lehet megismerkedni az író kettős életének dokumentumaival.

szeptember 11. 15:36

Szombaton, június 22-én Múzeumok Éjszakája. Volt, jelenlegi, jövőbeli ELTE-seknek remek program lehet az Egyetemi Könyvtár és Levéltár közösségi emlékgyűjtése, amellyel az egyetemtörténeti fényképgyűjteményt akarják gyarapítani.

Ha szívesen megosztaná másokkal is az ELTE-vel kapcsolatos, fényképen megörökített emlékeit és élményeit, vagy csak beszélgetne ezekről egy jót, várják önt szombaton 18.30 és 20 óra között a Ferenciek terén, az Egyetemi Könyvtár épületében.

A gyűjtés kiterjed a papíralapú és a digitális fényképekre is. Papírképek esetében a behozott képeket digitalizálják, és a tulajdonos dönt arról, hogy a „felhőben” tartja meg az emlékeit, és az eredeti képet átadja megőrzésre a levéltárnak, vagy csak a másolatot adja át kutatáshoz és közzétételhez.

Ugyanitt 15 órától kalligráfia-workshop és könyvkötő műhely, később könyvtárvezetés, koncert és kiállításmegnyitó Péterfy Gergellyel. Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár részletes programját itt találja. Az országszerte megrendezett Múzeumok Éjszakája összes programját pedig itt.

A Fortepan hagyományosan urbánus fotóarchívuma az Index Mi Vidékünk projektje keretében nemrég a vidéki Magyarország több mint száz kockájával gyarapodott.

A Göcseji Múzeum üvegnegatív-gyűjteményéből digitalizált fotókból néhányat már mi is megmutattunk: Morandini Tamás olasz származású zalaegerszegi építész és a szarvaskendi dr. Tóth László hagyatékát. Most végre felkerült a teljes anyag a fortepan.hu-ra, itt végiglapozhatja a képeket.

A Mi Vidékünk projekttel Vas megyében járva, egy szombathelyi pékségben Zala kockát szpottoltunk. Bár voltak olyan hírek, hogy Vas megyében Vas szeletnek hívják ezt a vajaskrémes-piskótás, ízvilágával a nyolcvanas éveket megidéző süteményt, a helyszínen készült fotóval most megcáfoljuk a híreszteléseket. A Zala kocka Vasban is Zala kocka marad.

WP 20190326 11 43 15 Pro (2)
Fotó: Kiss Eszter / Index