Kiss Márton Balázs

Kijevben megmondták, miben bűnös Magyarország Kijevben megmondták, miben bűnös Magyarország

Az ukrán közgazdász szerint Görögország is csatlakozik ehhez a politikához.

17 órája

Elfeledett nyomon indultak el a rendőrök Madeleine McCann ügyében Elfeledett nyomon indultak el a rendőrök Madeleine McCann ügyében

Egy nyugdíjas házaspár keltette fel a nyomozók érdeklődését.

17 órája

Még idén nyáron betilthatják a Twittert az EU-ban Még idén nyáron betilthatják a Twittert az EU-ban

Kemény fellépést ígér a digitális ügyekért felelős miniszter.

17 órája

Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikáért felelős főképviselője úgy véli, hogy Moszkva nem fog tárgyalóasztalhoz ülni anélkül, hogy előbb ne próbálná megnyerni az ukrajnai háborút, ezért szerinte a következő hónapokban újabb orosz katonai offenzívára lehet számítani.

„Nem vagyok optimista az ukrajnai helyzettel összefüggésben. Oroszország még mindig erős, nem szabad alábecsülnünk Moszkvát” – figyelmeztetett az európai diplomata.

Hangsúlyozta továbbá, hogy növelni kell a katonai kiadásokat, hogy választ adhassanak az Európa előtt álló védelmi kihívásokra.

Orosz légideszantcsapatok és motorizált gyalogsági egységek vonulnak be Bahmutba, hogy leváltsák az orosz Wagner-csapatokat – közölte Szerhij Cserevaty, az Ukrán Fegyveres Erők Keleti Csoportjának szóvivője hétfőn.

Megjegyezte, hogy ezek az egységek 2022. február 24. óta vesznek részt a háborúban, és jelentős veszteségeket szenvedtek, ezért mozgósított személyzettel egészítették ki őket.

Az orosz Wagner-zsoldoscsoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin azt állítja, hogy nem készül államcsínyre Oroszországban.

A Wagner nem készül hatalomátvételre. Az igaz, hogy nincs szükség rengeteg katonára ahhoz, hogy valaki sikeres államcsínyt vagy katonai puccsot hajtson végre. De a puccsokat általában a szakadár hadsereg egy része viszi véghez. A Wagner pedig nem számít hadseregnek. Ez az első, amit tisztázni szerettem volna. Másodszor pedig nagyon tisztelettudóan viszonyulunk az Orosz Föderáció elnökéhez, Vlagyimir Putyinhoz

– szögezte le Prigozsin, írja az Unian ukrán hírügynökség.

Prigozsin meglátása szerint csak a NATO tudná rávenni arra az Orosz Föderáció jelenlegi vezetését, hogy elűzzék a hatalomból Putyint.