Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Kugyela Tamás

EUrologus
Nagy-Britannia nem jelöl új EU-s biztost Nagy-Britannia nem jelöl új EU-s biztost

Távozó országként nem fogunk részt venni az új Európai Bizottság munkájában, ezért csak zavaró tényező lenne, ha megneveznénk egy új biztost – mondta a brit brexit-ügyi miniszter.

2 órája

Ursula von der Leyent megválasztották az Európai Bizottság elnökének Ursula von der Leyent megválasztották az Európai Bizottság elnökének

Szűken, de megvolt a többsége a német politikusnak az Európai Parlamentben.

július 16. 19:34

Kompromisszumkereső belga, ellenzéki olasz, szókimondó spanyol, dörzsölt francia az EU élén Kompromisszumkereső belga, ellenzéki olasz, szókimondó spanyol, dörzsölt francia az EU élén

Charles Michel, David Sassoli, Josep Borell, Christine Lagarde: bemutatjuk, kik irányítják az uniós intézményeket a következő években.

július 8. 07:15

Theresa May brit miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár ugyanolyan kosztümöt vettek föl a délutáni szereplésükre a saját parlamentjükben, és az esti EU-csúcson eldicsekedtek vele mindenkinek!

 

 

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a Magyarországról szóló vitát úgy értékelte szerda este, hogy világossá vált: nincs támogatója az Európai Parlamentben annak, ami Magyarországon az elmúlt hónapokban történt. Csak a brit kilépésért és az Európai Unió lebontásáért küzdő Nigel Farage és a szélsőjobbal biztatta Orbán Viktort. Magyarország végleg elszigetelődött, mondta, amit szerinte az is mutat, hogy Manfred Weber, a Fidesz európai parlamenti frakciójának vezetője is kijelentette: az oktatás szabadságának korlátozásával Orbán Viktor átlépett egy határt.

Manfred Weber a vitán mégiscsak megvédte Orbán Viktort, és korábban is hozzátette, hogy „a magyar miniszterelnök ugyan kipuhatolja a határokat, de eddig végül mindig hű maradt a szerződésekhez”.

Niedermüller szerint előremutató jel, hogy az Európai Bizottság bejelentette: akármelyik magyar jogszabályban találnak olyan elemet, ami ellentmond az uniós normáknak, jogi eszközökhöz fognak nyúlni, hogy korrekciót kérjenek. Ugyanakkor azt is elismerte a Demokratikus Koalíció képviselője, hogy valószínűleg Orbán Viktor ugyanazt fogja tenni, amit eddig is: ahol muszáj, ott egy-két lépést hátrálni fog, de nem fog változtatni a politikáján.