Ákos, Bátor
4 °C
10 °C

Kugyela Tamás

Fidesz-szavazókkal beszélgettem, és kiderült, hogy nem a migránsoktól félnek Fidesz-szavazókkal beszélgettem, és kiderült, hogy nem a migránsoktól félnek

Erkölcsi kötelesség felhívni Európa figyelmét arra, ahogy Magyarországon sérül a demokrácia Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője szerint.

2019. szeptember 15. 08:17

Kevesebbet kell asztalt borogatni, és többet beszélgetni Kevesebbet kell asztalt borogatni, és többet beszélgetni

Az európai politizálás lényege a kapcsolatépítés és a szövetségkötés Gyöngyösi Márton jobbikos EP-képviselő szerint, de a Fidesz sajnos nem érti ezt.

2019. szeptember 14. 08:29

Salvini és Orbán önmaga ellen dolgozik Európában Salvini és Orbán önmaga ellen dolgozik Európában

A populisták szerencsére kikényszerítik, hogy a nyugati demokrácia foglalkozzon Európa megosztottságával, mondta Ara-Kovács Attila DK-s EP-képviselő.

2019. szeptember 13. 04:59

Theresa May brit miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár ugyanolyan kosztümöt vettek föl a délutáni szereplésükre a saját parlamentjükben, és az esti EU-csúcson eldicsekedtek vele mindenkinek!

 

 

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a Magyarországról szóló vitát úgy értékelte szerda este, hogy világossá vált: nincs támogatója az Európai Parlamentben annak, ami Magyarországon az elmúlt hónapokban történt. Csak a brit kilépésért és az Európai Unió lebontásáért küzdő Nigel Farage és a szélsőjobbal biztatta Orbán Viktort. Magyarország végleg elszigetelődött, mondta, amit szerinte az is mutat, hogy Manfred Weber, a Fidesz európai parlamenti frakciójának vezetője is kijelentette: az oktatás szabadságának korlátozásával Orbán Viktor átlépett egy határt.

Manfred Weber a vitán mégiscsak megvédte Orbán Viktort, és korábban is hozzátette, hogy „a magyar miniszterelnök ugyan kipuhatolja a határokat, de eddig végül mindig hű maradt a szerződésekhez”.

Niedermüller szerint előremutató jel, hogy az Európai Bizottság bejelentette: akármelyik magyar jogszabályban találnak olyan elemet, ami ellentmond az uniós normáknak, jogi eszközökhöz fognak nyúlni, hogy korrekciót kérjenek. Ugyanakkor azt is elismerte a Demokratikus Koalíció képviselője, hogy valószínűleg Orbán Viktor ugyanazt fogja tenni, amit eddig is: ahol muszáj, ott egy-két lépést hátrálni fog, de nem fog változtatni a politikáján.