Nótin Tamás

Van egy tervük, mert nem akarják, hogy Orbán Viktor válassza ki az új államfőt Van egy tervük, mert nem akarják, hogy Orbán Viktor válassza ki az új államfőt

Február 25-re tüntetést szerveznek a Parlament elé.

17 órája

Kutyaharapástól tarthat a Momentum Kutyaharapástól tarthat a Momentum

Verseny van a rendszerkritikus szavazatokért.

február 18. 15:19

Lemondott Balog Zoltán a zsinati elnöki tisztségéről Lemondott Balog Zoltán a zsinati elnöki tisztségéről

A kegyelmi botrányban érintett püspök távozik.

február 16. 17:29

Gulyás Gergelyt kérdezték Magyar Péter friss bejegyzéséről, amelyben azt írta a miniszternek címezve:

„Te 2023 nyarán (írásban) jelezted, hogy az állami megbízásaimat a volt feleségem ilyen irányú döntése esetén tarthatom meg. Habár korábban még azt mondtad, hogy egy gyors/zökkenőmentes válás esetén természetesen semmi nem változik. Ez inkább hangzik burkolt fenyegetésnek.”

Gulyás Gergely azt mondta: ami Magyar Péter és Varga Judit magánéletét, illetve válását illeti, semmit nem fog mondani, mert az nem tartozik a nyilvánosságra. Újságírói kérdésre a Kormányinfón a miniszter többször is arról beszélt, hogy Magyar Péter korábban sms-ben megfenyegette. „Állításaiddal ellentétben soha nem fenyegettelek semmilyen ügyben. Ez rágalmazás. Ha ilyet írtam neked, felhatalmazlak, hogy hozd nyilvánosságra” – írta Magyar Péter a Facebookon.

A bicskei pedofilügy áldozatai felé van-e mondanivalója a miniszternek? Gulyás Gergely elmondta: szigorítani kell a gyermekvédelmi intézkedéseket, az áldozatokkal együtt éreznek, és mindenkinek tudnak segíteni, aki szeretné.

A miniszternek van-e tudomása arról, hogy mi volt a kegyelmi döntés indoka? Gulyás Gergely azt mondta, hogy ő nem tudja, és csak Novák Katalin tud választ adni. A miniszter szerint „fals” az összehasonlítás a Budaházy-üggyel, arról beszélt: ott az államfő jó döntést hozott, a bicskei ügyben nem. A kérdésre, hogy Orbán Viktor hogyan fogadta a kegyelmi ügyet, a miniszter azt mondta, a miniszterelnök holnap majd beszédet mond (február 17-én Orbán Viktor évértékelő beszédet tart).