Marianna
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Nótin Tamás

A vírus a temetőkben és a temetkezésben is változást hozott A vírus a temetőkben és a temetkezésben is változást hozott

Ott sincs nyugtunk a járványtól, ahol a hozzátartozóink nyugszanak.

tegnap, 12:47

Túl van a koronavíruson a csepeli polgármester, hazaengedték a kórházból Túl van a koronavíruson a csepeli polgármester, hazaengedték a kórházból

Borbély Lénárd intenzív gyógyszeres kezelést kapott.

október 30. 17:17

A Fidesz-közeli Mediaworks nyomtatja ki az ellenzéki Terézváros lapját A Fidesz-közeli Mediaworks nyomtatja ki az ellenzéki Terézváros lapját

Az Index megkereste az ügyben Soproni Tamás polgármestert is.

október 29. 16:28

Körülbelül ezerkétszáz elektromosroller-használó került kórházba tavaly Ausztriában – írta pénteken a Kronen Zeitung egy friss tanulmányra hivatkozva.

A sérülések oka leggyakrabban a túl gyors tempó, a figyelmetlenség, a piros lámpák figyelmen kívül hagyása, a talajviszonyok téves felmérése, az alkoholfogyasztás és a túlzott magabiztosság.

A legtöbb esetben 40 év alatti férfi rollerezők kerültek kórházba. A balesetek főleg járdákon és bicikliutakon történtek. Az eredmény törött csontok, horzsolások, zúzódások.

A felelőtlen rollerezők önmagukon kívül a járókelőkre jelentik a legnagyobb veszélyt. Az elektromos rollerek parkolásának szabályozatlansága is problémát jelent, mivel az utcákon hagyott – többnyire bérelt – eszközökbe sok járókelő beleütközik.

A cikkben szemlézett tanulmányból az is kiderül, hogy a bécsi e-rolleresek mindössze három százaléka használ védősisakot.

Itthon sem veszélytelen a rollerezés

A Magyar Távirati Iroda (MTI) október 11-én írta meg, hogy rollerest gázolt halálra egy turistabusz a XI. kerületi Fehérvári úton. A turistabusz és az elektromos rollerrel közlekedő férfi is párhuzamosan haladt egymással a Fehérvári úton a belváros felé. Az ütközés akkor történt, amikor a busz jobbra kanyarodott egy utcába, az egyenesen haladó rolleres pedig nem tudott megállni, és a jármű alá csúszott. Az áldozat közösségi megosztáson alapuló rollert használt.

 

Új felhasználókat hozott a világ legnagyobb zenei streaming platformjának a koronavírus-járvány – írta meg az osztrák Der Standard.

A cikk szerint a Spotify csütörtökön jelentette be, hogy a harmadik negyedévben 27 százalékkal 144 millióra nőtt a prémium előfizetői száma, azaz azoké a felhasználóké, akik havidíjat fizetnek a szolgáltatásért. Ez több mint amire a szakértők számítottak.

Az eredetileg inkább Európában erős Spotify új előfizetőket szerzett Indiában, a Közel-Keleten és újabban Oroszországban is. A svéd cég piacvezető, az Apple Music-nak például csak fele annyi előfizetője van. A negyedik negyedévben a cég 150-154 millióra szeretné növelni prémium előfizetői számát.

Tegnap este részt vettem a Ferencváros-Újpest mérkőzésen. A meccs alatt az előírásoknak megfelelően rajtam volt, ugyanakkor néhány fotó erejéig levettem a maszkot, ez hiba volt. A maszk viselésére vonatkozó szabályok fontosak és nagy mértékben hozzájárulnak a járvány elleni eredményes védekezéshez

– írta Farkas Örs miniszteri biztos, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a Facebook-oldalán.

 

 Korábban beszámoltunk arról, hogy a politikus szombaton a FTC-Újpest mérkőzéséről maszk nélkül jelentkezett be a közösségi oldalán, miközben péntektől már a stadionokban is kötelező a maszkviselés. Az eredeti bejegyzés azóta elérhetetlenné vált Farkas Örs oldalán.