Reim Károly

Boros: Bochkor miatt kellett elhagynom a Bumerángot Boros: Bochkor miatt kellett elhagynom a Bumerángot

Műsorvezetőtársa másképp emlékszik.

2021. október 19. 22:27

Fekete Dávidnak pokollá teszik az életét a börtönben Fekete Dávidnak pokollá teszik az életét a börtönben

Állítólag kenőpénzt kell fizetnie az egykori Megasztár-énekesnek.

2021. október 19. 22:00

Eltűnnek a felhők, nem tágít a vénasszonyok nyara Eltűnnek a felhők, nem tágít a vénasszonyok nyara

Hétvégén még a hó is eshet a magasabban fekvő helyeken.

2021. október 19. 19:12

Japánban rejtélyes gyorsasággal húzódott vissza a koronavírus-járvány az elmúlt két hónapban. Most találgatják a szakemberek, mi lehet ennek az oka, és attól tartanak, hogy a járvány télen gyorsan visszatérhet – jelentette az AP amerikai hírügynökség.

A sűrűn lakott Tokióban augusztus közepén még naponta hatezer új fertőződést regisztráltak, most száz alatt van ez a szám a fővárosban, amire tizenegy hónapja nem volt példa. A bárok és a személyvonatok újra zsúfolásig tele vannak, és a hangulat szinte fesztiváli, mintha a lehető legtermészetesebb volna, hogy a járvány pillanatok alatt visszahúzódott. Az óvatosságból annyi maradt meg, hogy általános a maszkviselés.

Japánban a járvány idején nem volt kijárási korlátozás, csak néhány egészségügyi veszélyhelyzetet hirdettek ki, amely azt jelentette, hogy a vendéglátóhelyeket korábban zárták be, és nem szolgálhattak fel alkoholt.

A magyarázat a szakemberek szerint a későn kezdett, de aztán felgyorsuló tömeges oltásban, az éjszakai szórakozóhelyek különböző régiókban történt bezárásában és az általános maszkviselésben rejlik. Júliusban például már napi másfél millió adag oltást adtak be.

Mostanra a lakosság csaknem hetven százalékát beoltották, és feltűnően magas a 64 évnél fiatalabbak beoltottsági aránya.

Október 18-tól, mától már öt járást érint a legsúlyosabb járványügyi helyzetet jelölő fekete színű besorolás. Ezekben már a legszigorúbb járványügyi óvintézkedések léptek érvénybe. A legtöbb, 37 járás a pirosak közé tartozik, egyetlen járás sem kapott zöld jelölést.

Az Új Szó cikke szerint a fekete besorolás eredményeként komoly szigorítások várnak a Bártfai, a Csacai, a Kuszucaújhelyi, az Ólublói és a Felsővízközi járás lakosaira.

Nem lehet például esküvőket, családi vacsorákat és egyéb ünnepségeket szervezni még a teljesen védett személyeknek sem. Ez a bordó besoroláshoz képest jelentős szigorítás, hiszen ott még 20 beoltott személy részt vehetett efféle rendezvényeken. A fekete járásban az éttermeket is be kell zárni, még az oltottak sem léphetnek be, tehát csakis elvitelre lehet ételt és italt rendelni.

A bordó fázisban az oltottak még beülhettek az éttermekbe, igaz, szigorú előírások mellett. A teraszokon lehetett fogadni azokat, akik rendelkeztek negatív teszttel vagy átestek a fertőzésen, most viszont már erre sem lesz lehetőség. Továbbá be kell zárni a hoteleket és az edzőtermeket is, a bordó járásokban még ezek is nyitva tarthattak. A diákok ugyan maradnak a helyszíni oktatásnál, viszont az autóiskolák és az egyéb kurzusok nem működhetnek a fekete fázisban.

Rendőröknek kellett közbelépniük a Szatmár Megyei Kórházban, hogy megakadályozzák egy fiatal nő rokonainak túlkapásait. A botrány akkor robbant ki, amikor a hozzátartozók megtudták, hogy a 20 éves rokonuk, aki várandós volt, hirtelen elhunyt.

Denisa Felsőboldádról került a kórházba. A nő nem kapott Covid elleni védőoltást, egyébként a rokonai azt sem ismerték be, hogy covidos lett volna. A Transindex a helyi sajtó beszámolóira hivatkozva arról ír, hogy a beteg a kórházban is megtagadta a kezelést, nem fogadta el az oxigénmaszkot sem.

A PresaSM szerint Denisát a férje vitte be a szatmári egészségügyi intézménybe, mert napok óta nem érezte jól magát, a megfázásos tünetei nem akartak elmúlni. A fiatal nő köhögött, és hasi fájdalmai voltak. Többször tesztelték koronavírusra, de csak a hetedik teszt bizonyult pozitívnak. Addigra nagyon alacsony lett az oxigénszintje, ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy intubálni fogják. Ehhez mesterséges kómát idéztek elő, azonban alig egy órával az intubálás után Denisa állapota válságosra fordult, és a fiatal kismama elhunyt. Az orvosoknak a magzat életét sem sikerült megmenteni.