Diána
11 °C
22 °C

Szalai Szabolcs

Dobrev Klára ünnepre, Karácsony Gergely győzelemre készül Dobrev Klára ünnepre, Karácsony Gergely győzelemre készül

Kire és miért szavaznak az emberek? Az előválasztás startja előtt néztük meg a kampányfinist.

3 órája

Az ellenzék csodafegyvere, amivel legyőznék a NER-t Az ellenzék csodafegyvere, amivel legyőznék a NER-t

Kiélezett küzdelem várható a választásokon. De hogy jutottunk idáig?

tegnap, 21:29

Így várták a pápát Budapesten Így várták a pápát Budapesten

Katolikus egyházfő 25 éve nem járt Magyarországon.

szeptember 12. 10:36

Ferenc pápa miséjével zárul az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten. A szentmise előtt a híveket arról kérdezte az Index, hogyan várják a katolikus egyházfőt.

 

  • Hétfő estére szervez tüntetést több civil szervezet a pedofiltörvény melegellenes módosításai miatt. A gyülekező 18 órától kezdődik a Kossuth téren, az Andrássy Gyula-szobornál. A demonstráción beszédek hangzanak majd el, valamint a szervezők egy akcióval is készülnek a Parlament előtti téren. 
  • Az esemény Facebook-oldalán a szervezők azt kérték a politikai pártoktól, hogy csak akkor vegyenek részt zászlókkal és molinókkal a tüntetésen, ha nyilvánosan ígéretet tesznek előtte, hogy nem vesznek majd részt vagy nemmel voksolnak a törvényjavaslatról szóló keddi zárószavazáson. 
  • Az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Háttér Társaság, a Szivárványcsaládokért Alapítvány és a Prizma közösség által meghirdetett tüntetésről az Index helyszíni tudósítással jelentkezik. 

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára lesz a vendégünk a mai esti Kibeszélőben. A kormánypárti politikus a műsorban ígéretett tett arra, hogy kiáll egy vitára az ellenzék jelöltjével a Hegyvidéken, megkérdeztük arról, hogy kinek szólt be, amikor odamondott az urizáló politikusoknak, valamint, hogy hogyan élte meg, hogy elvették tőle a Diákváros projektjét.

 

Tartsanak velünk 19 órától az Index címlapján!