Botond, Mózes
EUR 389,42 Ft
USD 373,22 Ft
12 °C
29 °C

Szurok Dávid

Irán segítheti ki gázzal Európát Irán segítheti ki gázzal Európát

Az ország a világ egyik legnagyobb gáztartalékaival rendelkezik.

11 órája

Német politikusok, akik sokat tettek Putyin európai elfogadtatásáért Német politikusok, akik sokat tettek Putyin európai elfogadtatásáért

Oroszország és a putyini politizálás befogadásához számos nyugati politikus is hozzájárult.

május 10. 12:50

Ukrajna már eddig is komoly anyagi és fegyverbeli támogatást kapott az uniós államoktól Ukrajna már eddig is komoly anyagi és fegyverbeli támogatást kapott az uniós államoktól

Korábban az ukrán haderő az elavult szovjet fegyverekre kényszerült támaszkodni.

május 4. 13:29

Oroszország mintegy négymillió rubeles (17 millió forintos) bírságot szabott ki a Google-re „hamis információk” terjesztése miatt – írja a Guardian. Moszkva szerint az amerikai óriásvállalat nem törölte az általa hamisnak vélt információkat az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban. 

Az orosz TASZSZ hírügynökség szerint az állami kommunikációs felügyeleti szerv a,  Roszkomnadzor a hónap elején közölte, hogy komoly lépéseket tesz a Google megbüntetésére a YouTube-on terjedő, hamisnak vélt információk miatt.

Az amerikaiak többsége úgy gondolja, hogy Joe Biden orosz–ukrán háborús konfliktusra adott válasza nem volt elég kemény. Az AP felmérése alapján az emberek többsége nem támogatja, hogy amerikai csapatok avatkozzanak be a háborúba. 

A most nyilvánosságra került felmérés alapján a megkérdezettek 54 százaléka úgy gondolja, hogy Joe Biden „nem volt elég kemény”, és csak 36 százalékuk gondolja úgy, hogy a háborúra adott válasza helyes volt.

Az amerikaiaknak mindössze csak 32 százaléka gondolja, hogy az Egyesült Államoknak szerepet kellene vállalnia a konfliktusban, ami a múlt havi 40 százalékról 8 százalékos visszaesés, de valamivel magasabb, mint a februári 26 százalék.

Ami az orosz elnök felelősségét illeti, a többség, mintegy 57 százalék úgy gondolja, hogy Vlagyimir Putyin háborús bűnök elkövetésére irányította csapatait, és csak hat százalékuk mondta azt, hogy nem, 36 százalékuk pedig nem volt biztos benne.

Új interkontinentális rakétát tesztelt szerdán Oroszország – írja a BBC. A régóta fejlesztés alatt álló Sarmat rakétát az északnyugat-oroszországi Plesetszkből indították el, a célpont pedig a közel 6 ezer km-re lévő Kamcsatka félszigeten volt.

A nyugati országokat nem lepte meg különösen a mostani teszt, mivel a Sarmat típusú rakéta fejlesztése már évek óta nyílt titok. A mostani erődemonstrációnak leginkább az időzítése az, ami inkább szimbolikus, mivel tovább mélyíti az orosz–ukrán háború konfliktus nyomán kialakult feszültséget a Nyugat és Moszkva között.

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök az invázió kezdete előtt már figyelmeztette a Nyugatot, hogy megtorol minden olyan intézkedést, ami az útjába kerül.