Szurok Dávid

Meghalt Mihail Gorbacsov Meghalt Mihail Gorbacsov

A Szovjetunió egykori elnöke 91 éves volt.

2022. augusztus 30. 23:13

Rettegnek az orosz fiatalok elmondani, honnan jöttek Rettegnek az orosz fiatalok elmondani, honnan jöttek

Jócskán megszaporodtak az orosz hallgatókkal szembeni durva megnyilvánulások az európai egyetemeken.

2022. augusztus 12. 10:27

A szankciók ellenére zavartalanok a mindennapok Oroszországban A szankciók ellenére zavartalanok a mindennapok Oroszországban

Egyelőre nem látszik a megszorítások hatása.

2022. július 22. 14:35

Írország mintegy 100 ukrán menekültet szállásol el a dublini Aviva Stadionban – írja a Sky News.

A tervek szerint a menekülteket egy hétig ágyakon helyezik el, később pedig továbbszállítják majd őket.

A Sky News beszámolója szerint az intézkedés csak ideiglenes, ám a hatóságok fontolóra veszik, hogy szükség esetén más sportlétesítményeket is átalakítanak az ukrán menekültek fogadására.

A közel ötmilliós északi ország nehezen küzd meg a menekültek elhelyezésével, mivel nagyon kevés szállás áll a rendelkezésére, éppen ezért legfőképp sátrakban próbálja elhelyezni az Ukrajnából érkezőket.

Több menekültet a Co Meath-i Gormanston katonai táborban helyeztek el.

Írország a háború kitörése óta eddig 42 ezer menekültet fogadott be, naponta átlagosan 130 fő érkezik az országba. Jelenleg 32 ezer embert szállodákban, apartmanokban vagy más helyeken szállásolnak el.  

Ukrajna azzal vádolja Oroszországot, hogy a háború kitörése óta már 5600 gyereket toloncolt ki – írja a Sky News

Katerina Pavlicsenko belügyminiszter-helyettes szerint ez a szám még magasabb is lehet. A miniszter szerint több százezer lehet azoknak az ukránoknak a száma, akiket erőszakkal vittek Oroszországba.

A miniszter szerint a hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy hazahozzák az erőszakkal kitoloncolt gyerekeket. Moszkva a jelentés közzététele után tagadta a vádakat. 

Legalább 18 civil vesztette életét az utóbbi két napban, többen pedig megsérültek – írja az Al jazeera. Pavlo Kirilenko donyecki kormányzó szerint tíz ember vesztette életét a tartományban, 25-en pedig megsérültek egy orosz támadásban.

Mikolajivban öten meghaltak és heten megsérültek egy buszmegálló elleni támadásban. Az oroszbarát szakadárok által ellenőrzött területeken egy halottról és 28 sebesültről számoltak be.

 

„Közösség által ellenőrizve” ikon