Lenke
17 °C
29 °C

Kezünkben az iPhone rettegett klónja

2008.03.05. 09:01
57 hozzászólás

Augusztusban megjelenik Kínában az Apple iPhone eddigi legjobb másolata, a Meizu M8 Mini One, és a gyártó szerint elképzelhető, hogy más országokban is piacra dobják 2008 utolsó negyedévében. Próbáltam megtudni, hogy lesznek-e a készüléken olyan beépített ikonok, amelyekkel online szolgáltatások - YouTube, Google Maps stb. - elérhetőek, de a CeBIT-re kihelyezett kereskedő csak azt ismételgette, hogy a felhasználók szabadon telepíthetnek majd a mobilra különféle szoftvereket.

A Meizu M8 érintőkijelzője 720x480 képpontos, és három valódi nyomógomb van alatta, a kamerája 3 megapixeles, az operációs rendszere pedig Windows CE 6.0-ra épül, de persze alaposan átírták, hogy a készenléti módban ne startmenü legyen, hanem látványos és könnyen kezelhető ikonok. Kipróbáltuk a prototípust, az iPhone néhány ismert újszerű megoldása, például a listák gördítése, nagyon kényelmesen működött.

A kínai cég természetesen azért jött el Hannoverbe, amiért az összes töbi kínai cég; forgalmazókat keresni. Éppen előttünk be is jelentkezett egy német disztribútor, amelynek a képviselője csak annyit mondott: Ez eléggé hasonlít az iPhone-ra, ugye? Kiváló, nagyon érdekelne, kérem keressen meg, amint piacra dobhatjuk.