Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zsebemben a világirodalom

2008.03.05. 13:39
4 hozzászólás

A videolejászók általában érdekesebbek, mint a könyvek, de szerencsére az irodalmat is össze lehet házasítani a csúcstechnológiával. A Longshine nevű cég standjánál került a kezembe egy elektronikus könyv, amelynek a kijelzőjén ugyanolyan szépen jelennek meg a betűk, mint a papíron. Nem véletlen, ez a kütyü is elektronikus tintát használ, pont mint az Amerikában korábban piacra dobott Amazon Kindle. A Longshine e-könyve roppant egyszerű felépítésű, és szokványos négyirányú gombbal elég gyorsan lehet navigálni a menüjében.

 

Meglepően könnyű (210 gramm), észre se vettem volna, ha a marketinges hölgy a zsebembe csúsztatta volna, de sajnos nem tette, így továbbra is vaskos papírkönyveket kell a táskámba préselnem. 400 megahertzes processzor és 1 gigabájt flashmemória van benne, amire persze nem a könyvek miatt van szükség, hanem inkább a beépített mp3-lejátszó miatt. Mini usb-val köthető a számítógépre, és SD-kártyával bővíthető a memóriája. A készülék txt, pdf, rtf és html formátumú szöveget, és bmp, jpg, gif és png formátumú képeket tud megjeleníteni 800x600 pixelen, 4 szürkeárnyalattal, 170 dpi felbontásban. A legújabb változatban van wifi is, és a cég éppen online tartalomszolgáltatókat keres. Az e-könyv kiskereskedelmi árát nem árulták el, de egy ilyen szerkezetet nagyjából 400 dollárért lehet megvenni más gyártóktól.