Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Iphone-ra megy a Skype

2009.03.30. 15:30
Hónapokkal a bejelentés után elkészült az iPhone hivatalos Skype-kliense, a programot keddtől lehet letölteni a mobilra. A Cnet tesztje szerint a telefonkliensben nincs semmilyen meglepő újítás, de néhány apróságot hiányoltak.
szkajpfon

Keddtől az iPhone felhasználói is ingyen szkájpolhatnak, mert elkészült a Skype első hivatalos telefonkliense az Apple mobiljára. A mobilos Skype nem a Windowson futó kliensre hasonlít, hanem inkább a többi iPhone-os szoftverre. A Cnet tesztelője szerint a program menüje átlátható, könnyen lehet online telefonhívást indítani és csevegni is. Amíg a cset a mobilhálózaton is elérhető, addig a telefonhívás csak wifin működik. Ha elég jó a wifi hotspot jelerőssége, a telefonkönyvben tárolt névjegyek könnyen felhívhatóak.

Videohívás természetesen nincs, hiszen az iPhone egyetlen kamerája a készülék hátoldalán van. A konferenciahívás is csak korlátozottan elérhető: indítani nem lehet, de ha egy ismerősünk meghív minket, akkor csatlakozhatunk a csoportos csevegéshez. A Skype kihagyta programból az sms-küldést, a fájlküldést, a hangpostát, és a SkypeOut kredit vásárlásának a lehetőségét, ami a hagyományos telefonszámok felhívásához szükséges.

Bár a Skype hálózata más üzenetküldő klienssel is elérhető, például a Nimbuzzal és a Fringgel, az új kliens fejlesztője szerint a felhasználók a hivatalos programot választják majd. Kurt Thywissen a Cnetnek elmondta, hogy a többi kliens szerveren át irányítja a hívásokat, és emiatt romlik a hívások hangminősége.