Klotild
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Magyarul elérhető a Gmail Labs

2009.04.01. 13:00 Módosítva: 2009.04.01. 13:02
A Google 49 nyelvre, többek közt magyarra is lefordította a Gmail Labs nevű szolgáltatást, amivel a webes levelező kísérleti eszközeit lehet kipróbálni.

Április 1-től a Gmail magyar nyelvű kezelőfelületén is elérhető az ingyenes levelező 43 kísérleti megoldása. Olyan apró kiegészítőkről van szó, amik még nem érettek meg a hivatalos bevezetésre, de jelentősen javíthatják a felhasználói élményt.

A Gmail Labs nemzetközi bevezetése nem meglepő lépés, hiszen a Gmail-júzerek zöme nem amerikai - a kísérleti funkciók eddig csak az angol kezelőfelületen működtek.

Emailből készíthetünk dokumentumot
Emailből készíthetünk dokumentumot

Tapasztalataink szerint érdemes bekapcsolni az egyéni címkeszíneket, amivel átláthatóbbá tehetők a mappák, hasznosak a Google naptárbejegyzéseit és dokumentumait megjelenítő modulok, a címsor-átalakítóval pedig akkor is látható az új emailek érkezése, amikor a Gmail ablaka kisméretű.

A Gmail Labs érdekes kezdeményezés abból a szempontból, hogy a Google nem önkényesen módosítja a weboldalt, a felhasználók dönthetik el, hogy milyen újításokat akarnak kipróbálni. Így a Google is gyorsabban próbálhat ki új megoldásokat, mintha az egész webszájtot kellene átalakítania.