Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Offline Pirate Bay egy újságosbódéban

2009.09.18. 07:34 Módosítva: 2009.09.18. 07:34
A lelkes kalózok provokatív akciója szellemes megoldással tiltakozik a torrentoldal tiltása ellen.

Habár nagyon úgy tűnik, hogy a Pirate Bayt – vagy annak szellemi örökösét – semmilyen módon nem lehet megmenteni, és a legkitartóbb hívek ötletei sem segítenek, azért a partizánakciók még tartanak. Ezek közül az egyik legérdekesebb, hogy újra van egy hely, ahol még mindig hozzá lehet jutni a több országban letiltott torrentoldal fájljaihoz, méghozzá offline módon.

kioskofpiracy-img 0015.png

Az eladás bejelentése után nem sokkal később adott róla hírt a Pirate Bay szócsövének tekinthető TorrentFreak, hogy letölthető és elmenthető az oldal 21,3 gigabájtos adatbázisa, amely közel 900 ezer, a metaadatokat tartalmazó torrentfájlt tartalmaz. Egy lelkes csoport erre alapozva a hónap elején a németországi Weimarban egy Pirate Bay standot nyitott, ahol az érdeklődők hozzáférhetnek ezekhez az adatokhoz. Mivel a lementett adatcsomag az oldal szinte teljes másolatát tartalmazza, a kioszkban feltelepített oldalt a helyi wifihálózat segítségével minden odáig elsétáló felhasználó igénybe veheti.

kioskofpiracy-img 0016.png

A mentésnek köszönhetően a Pirate Bay oldalának számtalan klónja jelent meg az interneten, ám a weimari kezdeményezés azért érdekes és figyelemre méltó, mivel a stand megnyitása nyilvánvalóan demonstratív és provokatív szándékkal született meg – abban az országban, ahol az Európai Parlamentbe bejutott svéd után a világ második legnagyobb kalózpártja működik.