Huba
17 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Már Magyarországon is elérhető az Amazon könyvolvasója

2009.10.09. 11:45
Váratlan lépést tett az Amazon.com kereskedőcég, amikor a Kindle nevű könyvolvasóját száz országban, és ezzel Magyarországon is elérhetővé tette. A cég a tartalomszolgáltatásban is megjelenne a nemzetközi piacokon.

Korábban csak az USA-ban volt kapható az Amazon Kindle, de most már további száz országban megrendelhető az elektronikus könyvolvasó. A globális terjeszkedés azonban itt nem ér véget, Ben Howes sajtószóvivő az Indexnek elmondta, hogy a jövőben helyi nyelven - így magyarul is - lesznek letölthető könyveik, tartalmaik. Az Amazon.com célkitűzése, hogy az összes eddig kinyomtatott könyv elérhető legyen az eszközükön.

amazon kindle 21

Magyarországra a megrendelést követően körülbelül 2-7 nap alatt szállítják le az eszközt. Ben Howes elmondta, hogy most elég nagy az érdeklődés.

Az Amazon Kindle a mobilinterneten tölti le az online megvásárolt könyveket, de a sajtóképviselő nem árulta el, hogy ki a magyarországi partnerük. Az Amazon.com lefedettségi térképe alapján a Vodafone lehet az, de ezt a magyar szolgáltató sem kívánta megerősíteni. Igazából nem is lényeges, mert az AT&T SIM-kártyája van a gépben. A felhasználóknak semmire nem kell előfizetniük: nincs forgalmi és havidíj, nincs roamingköltség, egyszerűen kijelölnek egy könyvet, kifizetik, és máris letölthetik a mobilneten.

Magyarországról rendelve a Kinde ára eléri a 65 ezer forintot, mert az amerikai áron felül vámot, és magasabb postaköltséget is kell fizetni. A könyvek is drágábbak lesznek, a legnépszerűbb könyvek a nemzetközi piacokon 11,99 dollárba kerülnek majd, míg az USA-ban általában 9,99 dollárt kell fizetni értük. Az Amazon kínálatában azonban több mint százezer könyv csupán 5,99 dollárba kerül.

Az Amazon Kindle kijelzője elektronikus papírból van, azaz nem háttérvilágítást használ, hanem ugyanúgy a ráeső fény teszi láthatóvá a betűket, mint a valódi könyveknél. Két gigabájtos memóriájában 1500 könyv fér el, az Amazon szerint egy könyv letöltése legfeljebb 60 másodpercet vesz igénybe.