Nem elég stabil a Facebook

2010.03.25. 11:00 Módosítva: 2010.03.25. 11:00
Fejlesztők panaszkodnak a népszerű közösségi portálra, mert néha nem vagy csak lassan, hibásan töltődnek be a programok.

A fejleszők általában arra számítanak, hogy ha jól írnak meg egy programot, akkor az működik is. A weben azonban nem ilyen egyszerű a helyzet, különösen akkor, ha az a program egy tőlük független platformon fut. A SXSW fesztiválon a Facebookra panaszkodtak a játékok és más programok fejlesztői, mert az utóbbi időben romlott a közösségi portál stabilitása.

Már a Facebook is elismerte, hogy akadnak gondok, közleményt adott ki arról, hogy megvizsgálja a programhibák hátterét. A probléma a abban nyilvánul meg, hogy közösségi portál API-ja, vagyis a programozói interfész lassan reagál.

Egy név nélkül nyilatkozó fejlesztő már összeesküvés-elméletet is gyártott: szerinte a Facebook szándékosan akadályozza a programok megjelenését. Így a fejlesztők esetleg azt hiszik, hogy más okból nincs elég felhasználójuk, és több hirdetés vásárolnak a Facebooktól, hogy odacsábítsák a júzereket. Egy másik fejlesztő pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a Facebook miatt rajtuk csattan az ostor: a megrendelőknek elég nehéz elmagyarázni, hogy nem az általuk készített program hibás, hanem a portál isntabilitása miatt vannak gondok.

A Facebook azt nyilatkozta, hogy próbálja javítani a platformot, ami egyébként elég nagy kihívás lehet, mert 400 millió felhasználó szokásaihoz kell igazítani a szerverek működését.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM