Most tényleg a Google-re támadtak a németek

2010.03.30. 15:21
Megrongáltak egy, a Google Street View szolgáltatásához használt autót Németországban, ahol nagy ellentábora van az internetes óriás utcamegfigyelő programjának.

A legutóbbi akcióról kiderült, hogy hoax volt, a mostani viszont valódinak tűnik: a Google fekete Opeljének kiszúrták a kerekeit, és elvágták a kocsira szerelt nyolc kamera kábeleit - közölte Oldenburg város rendőrségének szóvivője. A cég munkatársa üzenetet talált a szélvédőn, amelyen az állt, hogy ne üljön a volán mögé, mert laposak a kerekek.

A Google Németországban idén indította el a Street View szolgáltatást, amely már 19 országban - többek között az Egyesült Államokban és Franciaországban - működik.

A program keretében a most megrongált autóhoz hasonló járművek róják az utcákat, hogy minden szögből felvételt készítsenek az internetes világjáróknak.

Németországban azonban nem kedvelik a megfigyelő szolgáltatást, ezt többen a náci, majd az azt követő szocialista diktatúra számlájára írják.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla