Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Válogatott borzalmak a Chatroulette-en

2010.04.17. 17:38
Alig telt el néhány hónap az indulása óta, és a Chatroulette máris az exhibicionista férfiak és a rajtuk álmélkodó nők kedvelt szórakozásává vált. A random partnereket egymás mellé sorsoló szolgáltatást Yodával, Süsüvel, Freddy Kruegerrel és egy gorillával teszteltük.

A videocset még akkor is meglepetésekkel teli műfaj, ha ismerősök művelik. Hát még ha idegenek. A random videocset, vagyis az egymással véletlenszerűen összesorsolt partnerek beszélgetése az elmúlt néhány hónapban netes kultjelenséggé vált, és bár hasonló szájtok korábban is léteztek, az érdem egyértelműen a Chatroulette-é.

Oly sok más forradalmi újdonsághoz hasonlóan (Tetris, szamovár, bolsevizmus, stb.) a Chatroulette is Oroszországban született. Egy 17 évesen moszkvai gimnazista, Andrej Tyernovszkij hozta össze tavaly novemberben, két teljes napos programozással, a szüleitől kölcsönkért  300 000 rubelből. A pénzt azóta visszafizette, de máig a gyerekszobából üzemelteti a szájtot. A Chatroulette-et idén februárban felkapta a média, írt róla a New York Times techblogja, a Bits, a New York Magazine, aztán a Spiegel is, és mostanra egy időben legalább 35 ezren csetelnek a szájton ismeretlenekkel – vagy ismerősökkel, mert a csetelők között állítólag olyan hírességek is feltűntek már, mint Kelly Osbourne (Ozzy lánya), Nicole Richie (Paris Hilton gyerekkori barátnője) és Perez Hilton, a pletykagyáros. Itt nem lehet nicknév mögé rejtőzni, mint a szöveges cseten.

Kit dob a gép?

A véletlenszerű összesorsolás megannyi ijesztő helyzetet eredményez: annak ellenére, hogy a szájton 16 év az alsó korhatár, tilos a meztelenkedés és a pornográfia, és akit öt percen belül legalább hárman feljelentenek, azt 10-40 percre letiltják, a Chatroulette-en csetelők jelentős része fiatal vagy ami még rosszabb, idősödő férfi, aki sajnálatos módon a saját péniszét mutogatja.

A helyzet súlyosságát jól érzékelteti az a South Park-epizód, amelyben a lelkes Cartman a Chatroulette-en próbál barátot szerezni a szkeptikus Kyle-nak, majd amikor csupa maszturbáló partnerre talál, kimondja a végső igazságot: „Kyle, így működik a világ. Ha minőségi barátokat akarsz, először át kell rágni magad a faszokon.”

A Chatroulette mostanra meglepő helyzetek sokaságát produkálta, a legjobbakat külön szájtok gyűjtik. A felhasználók ingerküszöbét meztelenkedés helyett szolid eszközökkel, Yodaként, Süsüként, Freddy Kruegerként és gorillaként teszteltük, nem várt eredménnyel.

csoport450

A random videocsetben az a legjobb, hogy ha nem tetszik a partner, az ember egyszerűen megnyomja a Next gombot, és máris jön a következő. Ebből az is következik, hogy elmélyült beszélgetésekre a Chatroulette-en csak a legritkább esetben lehet számítani, viszont cserébe elmarad a szöveges cseteken szokásos kör, a nem és kor iránti érdeklődés, mert a lényeges információk rögtön látszanak. És bár az álarcokról azt hittük, hogy mindenkit elijesztenek, kiderült: a Chatroulette-re jellemző pénisztúltengés miatt vannak olyan kétségbeesett nők, akiknél már egy Freddy Krueger-álarcos, fejhallgatós rém is jó eséllyel indul, mint azt az alábbi beszélgetés illusztrálja:

conv450

A Chatroulette-et felfedezte magának a pornóipar is, így sokszor előfordul, hogy a szexistennő kinézetű, feltehetően automatizált beszélgetőpartner kizárólag azon fáradozik, hogy átcsábítsa az embert egy fizetős pornócsatornára. Ezeknek a próbálkozásoknak természetesen nem szabad bedőlni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?