Böngészőbe költözött a Google Föld

2010.04.27. 12:12
Jól halad a Google azzal a tervével, hogy szoftverek nélkül is hasznos szolgáltatásokat adjon a netezőknek. A webes cég legújabb fejlesztése, hogy a térhatású nézetet beápítette a Google Térképbe, amely eddig csak a Google Föld szoftverrel volt elérhető.

A Google webes újdonsággal ünnepli a Föld napját - a térhatású nézetet átültette a Google Föld programból a böngészőben elérhető Google Térkép weboldalra.

Az alábbi képen a Matterhorn jellegzetes csúcsa látható, és néhány gombnyomással átrepülhetünk a Mont Blanc fölé. Az sem baj, ha nem tudjuk merre van, mert elég beírni a keresőbe, és máris láthatóvá válik az Alpok legmagasabb csúcsa. Akit pedig jobban érdekelnek a városok, nézzen körül Manhattanben, sétáljon a 3D épületek között.

matterhorn.PNG

Bőven elég az új Google Maps azoknak, akik csak szép térhatású térképeket akar nézegetni. A Google Earth pedig továbbra is hasznos eszköz a profi júzereknek, akik gps-szel navigálnak, túraútvonalakat terveznek, a Marsot vagy a csillagos égboltot vizsgálják a számítógépük előtt ülve.

Ezek a webes fejlesztések azért is fontosak, mert a Google nagy erőkkel készíti új operációs rendszerét, a Chrome OS-t. Ez a rendszer szakít a hagyományokkal, nem lehet rá szoftvereket telepíteni, minden funkció a böngészőben lesz elérhető. A Google mérnökei már azt is bebizonyították, hogy olyan fejlett 3D-játék, mint a Quake is futtatható böngészőben.  • Bérelnék
  • Bankszámla