Bárkit a követőnké tehettünk Twitteren

2010.05.11. 11:40
Elég nagy hibát javítottak tegnap a Twitteren. Egy török felhasználó talált egy bugot, mellyel bárkit követőjévé tehetett. A hibát azóta javították, de néhány felhasználónak eltűnt az összes követője.

A Twitter felhasználói egy ideig bárkit a követőjükké tehettek hétfőn. Ráadásul egy nagyon egyszerű trükkel, egy török felhasználó fedezte fel a hibát teljesen véletlenül. Annyit kellett csak betwitelni, hogy accept felhasználó neve például accept billgates és Bill Gates máris a felhasználó követőjévé vált.

A Gizmodo beszámolója szerint egy Bora nevű felhasználó fedezte fel véletlenül a hibát. Az Accept nevű zenekar rajongójaként beírta Twitterre, hogy acceptpwnz, de ahelyett, hogy a poszt kitwitelődött volna, azt vette észre, hogy a pwnz nevű felhasználó követni kezdte.

A felfedezést megosztotta a batárnőjével és azt tették, amit valószínűleg sokan megtettek volna, híres embereket "vettek rá", hogy kövessék őket. Miután nyilvánosságra hozta a hibát, rengetegen elkezdték követni a példáját, híres emberek tucatjai pedig azt vették észre, hogy hirtelen rengeteg embert kezdtek el követni.

Estére a Twitter fejlesztői is kapcsoltak és kijavították a hibát. Ez azonban egy másik problémát okozott, nagyon sok felhasználónál lenullázódott a követő és követett szám. A szájtnál azt ígérik, hogy minél előbb megpróbálják visszaállítani az eredeti állapotokat.

Magyarázat is van arra, hogy az accept szóra miért viselkedett így a rendszer. A Twitteren ugyanis lehet szöveges parancsokat adni, például be lehet írni, hogy follow felhasználó neve és követni kezdjük az adott felhasználót. Az accept parancs akkor érdekes, amikor olyan felhasználónak küldenek kérést, aki titkosítja a twitjeit. Ilyenkor a felhasználónak kell engedélyezni azt, hogy kövessék. Valószínűleg innen maradhatott benne a hiba.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM