Mátyás
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Fél évig ingyenes az új Office

2010.05.19. 15:14
A Microsoft új irodaiszoftver-csomagja harmincnapos türelmi időszaka ötször hosszabbítható meg, így fél évig ingyen lehet használni.

A Microsoft a közelmúltban bemutatott, de kiskereskedelmi forgalomba csak június közepén kerülő Office 2010-ben is benne hagyta azt a kiskaput, amely lehetővé teszi az alkalmazáscsomag türelmi időszakának többszöri meghosszabbítását. A szoftvervállalat a Computerworldnek elárulta, hogy az új irodai pakk esetében akár ötször is újra lehet indítani a harmincnapos számlálót, így akár 180 napig használható a termék aktiválás nélkül.

Amint az ismert, a Microsoft újabban a Windows és az Office esetében lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy harminc napig a termékkulcs begépelése és a hosszú távon elengedhetetlen aktiválás nélkül használják a termékeket. Ebben az időszakban azok teljes funkcionalitású demóként működnek, csak néhány nappal a határidő lejárta előtt kezdik – egyre gyakrabban felbukkanó figyelmeztetések formájában – sürgetni a hivatalos használatba vételt.

A Microsoft azonban a rendszergazdák igényeit szem előtt tartva beépített egy kiskaput is termékekbe: a rearm parancs futtatásával a 30 napos türelmi idő újraindítható. Azt, hogy ez az Office 2010 esetében hogyan végezhető el az ospprearm.exe fájl futtatásával, a cég egy adminisztrátoroknak szóló leírásban mutatja be, de persze a műveletet bárki végrehajthatja.

„Öt alkalommal engedélyezzük a rearm műveletet termékeinkben. Persze a lehetőséggel vissza lehet élni, és így az emberek figyelmeztetések nélkül használhatják az Office-t hosszabb időn keresztül, de ez elfogadható kompromisszum” – magyarázta a Computerworldnek a vállalat szóvivője.