Albin
0 °C
10 °C

Felvásárolják a régi iPhone-okat

2010.06.11. 12:30
Az iPhone 4 bejelentése óta több, használt kütyük adásvételével és csereberéjével foglalkozó amerikai oldal kezdte el felvásárolni a régi, használt iPhone-okat.

Egy jó állapotú, az eredeti kiegészítőkkel (töltő, fülhallgató) kiegészített 32 gigabájtos 3Gs-ért átlagosan 274 dollárt kapunk, de akad olyan oldal is, ahol 320-at ajánlanak érte - ez pedig több, mint a negyedik generációs készülék standard ára lesz (az 299 dollár két éves szerződéssel). A két éve megjelent iPhone 3G-ért 130-150 dollárt lehet kapni, de még az első generációs készülékért is egy százast fizetnek.

A cserebereoldalakra postán kell beküldeni a telefont, és ha megkapták, akkor fizetnek, ami akár egy hetes átfutási időt is jelenthet, és persze a postaköltséget is a telefonját eladó felhasználó fizeti.

A használt iPhone-ok iránti kereslet és a meglepően magas ár oka az, hogy Amerikában is hűségnyilatkozattal szokás a telefonokat venni, és az árak is csak ilyenkor kellemesen alacsonyak. Ahogy egyre több iPhone-felhasználónak jár le a szerződése, és vált újabb generációs készülékre, úgy hízik a használt telefonok piaca, ahol várhatóan rengetegen fognak lecsapni az egy-két generációval a friss fejlesztések mögötti, viszont több évre vállalt hűség nélkül hozzáférhető telefonokra.