Észak-Korea a netre költözött

2010.08.16. 13:26
Ezer követője van az észak-koreai propagandagépezet Twitter-oldalának, de a legtöbben gúnyos megjegyzéseket fűznek a rezsim magyarázkodására. A twitek aktuális politikai eseményeket kommentálnak.

Az észak-koreai propagandagépezet a 21 századba érkezett: regisztráltak a Twitterre. A rezsim @uriminzok néven kezdett el twitelni, majdnem ezer követőjét Dél-Koreai-ellenes és Amerika- ellenes kijelentésekkel bombázza. Ezeket persze az ország hivatalos honlapjáról veszik.

Az oldalt valószínűleg nem sokat olvassák az országban, hiszen alig valakinek van számítógépe és internete. Dél-Koreában pedig blokkolják a koreai nyelven írott oldalt. Így nem világos, kiket céloznak az üzenetekkel, hiszen a legtöbb követő gúnyos megjegyzéseket tesz ezekre a twitekre.

A twitek aktuális politikai eseményeket kommentálnak. Az egyik például az Egyesült Államokat kritizálja az Észak-Korea és Irán elleni szankciók miatt. Egy másik visszautasítja azokat a vádakat, melyek szerint egy észak-koreai torpedó talált egy dél-koreai hadihajót.

Észak-Koreának nem ez az első lépése az internet világában, a múlt héten egy YouTube-csatornát nyitottak, melyre Kim Dzsong-Ilt éltető videókat töltenek fel.

Úgy tűnik, mostanában a hatalom is felfedezi magának a Twittert, nemrégiben Hugo Chavez venezuelai elnök regisztált a mikroblogos szolgáltatásra. Illetve nem is pont ő, de az ő nevében küldik üzeneteiket naponta a híveiknek.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM