László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Letölthető profilok a Facebookon

2010.10.07. 13:51 Módosítva: 2010.10.07. 14:07
Megújult a Facebook – komoly változtatásokat jelentettek be. Szigorítottak az adatvédelmi beállításokon, ezentúl egy oldalon meg tudjuk nézni, melyik alkalmazás, milyen adatokhoz fér hozzá. Ezentúl le is lehet tölteni a közösségi oldalon folytatott minden tevékenységet.

Egészen mostanáig nem volt lehetőség arra, hogy a felhasználók letöltsék adataikat, feltöltött képeiket, beküldött linkjeiket a Facebookról. Most azonban megint megújult a közösségi oldal és már ezt is meg tudjunk tenni. Mark Zuckerberg vezérigazgató maga jelentette be a változást, eszerint mostantól .zip kiterjesztésű fájlban tudjuk lementeni az adatainkat a Facebookról. A letöltést a beállítások menüpont alatt tudjuk kezdeményezni.

Valóban forradalmi lépésről van szó, mert így a felhasználók bárhova át tudják vinni az adataikat. Például egy másik közösségi szolgáltatásba, ha máshova regisztrálnak, és az online múltjuk is megmarad, nem kell újra feltölteni az összes képet, videót. Még a beszélgetéseket is elvihetik magukkal. A Facebook úgy tűnik eléggé magabiztosak magukban, nem félnek attól, hogy a felhasználók tömegesen viszik át profiljukat máshova.

Egy másik újítás, hogy változtattak a Groups/Csoportok szolgáltatáson, egyszerűbb lesz barátok kisebb csoportjával tartani a kapcsolatot. Lesz rá lehetőség, hogy csak egy bizonyos csoporttal osszunk meg dolgokat. A Csoportok beállítása alapból zárt lesz, tehát csak a tagok láthatják, hogy milyen tevékenység folyik a csoporton belül.

Az adatvédelmi beállításokban is történtek változások, külön oldalon mutatják, hogy a különböző használt alkalmazások milyen adatunkhoz férnek hozzá. Azt is meg lehet nézni, hogy ezek az alkalmazások mikor kérték le utoljára a felhasználó adatait. Természetesen változtatni is lehet ezeken a beállításokon, vagyis le lehet tiltani egyes alkalmazásokat, vagy korlátozni is lehet az adatokhoz való hozzáférést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!