Olivér
8 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Google-márkájú smartbook jöhet?

2010.11.02. 14:26

Megérkezett az ősz, lassan befut a Chrome OS, és a DigiTimes információi szerint az első Google operációs rendszerrel kínált smartbook is megérkezik hamarosan. Egészen pontosan arra lehet számítani az iparági forrásoktól származó információk alapján, hogy még novemberben megérkezik a kütyü, méghozzá Google márkanévvel.

A tajvani pletykák szerint a vállalat a Nexus One stratégiáját követve egy saját terméken mutatja be az operációs rendszerben rejlő lehetőségeket, a gyártó azonban saját kapacitás nélkül termésesen most sem a Google lesz, a hírek szerint a mostani partner az Inventec. A DigiTimes úgy tudja, hogy a smartbookba valamilyen ARM-alapú processzor kerül, és azt várhatóan nem is fogják a hagyományos kereskedelmi csatornákon keresztül értékesíteni, nem is nagyon számolnak többel hatvan-hetvenezres darabszámnál.

A pletykák szerint az Acer és a HP már decemberben bekapcsolódik ebbe az üzlezágba, az Asus egyelőre kivár, és az első reakciók alapján dönti el, hogy milyen szerepet vállal a smartbook-bizniszben.