Blokkolták a Twittert Egyiptomban

2011.01.26. 12:51
Kedd este nem lehetett elérni a Twittert Egyiptomból. A nap folyamán közösségi szájtokon, mint a Facebook és a Twitter szervezték a Mubarak elleni tüntetéseket.

Kairóban a Facebookon kezdték el szervezni a fennálló rendszer elleni több tízezres tüntetéseket, csakúgy mint Tunéziában. A tüntetők Facebook-oldala országos sztrájkra hívta föl az egyiptomiakat. A „We are all Khaled Said" néven publikáló szervező folyamatosan közvetíti az eseményeket, videókat, képeket, tudósításokat posztol a Facebookra.

A tüntetők Twitteren is rengeteg az információt osztottak meg egymással és a külvilággal a tüntetésekről, folyamatos kapcsolatban álltak egymással. A hatóságoknak ez nem tetszett és blokkolták a szolgáltatást. Az első hírek a blokkolásról még kedd este érkeztek, Twitteren. Ekkor még csak az oldal volt elérhetetlen, a különböző klienseken még lehetett posztolni. Néhány órával később már a klienseken sem lehetett twitelni, csak web proxyn keresztül lehet twitelni -; írja a TechCrunch.

Olyan hírek is felröppentek, hogy a mobilszolgáltatók blokkolják az oldal elérését, ezt azonban az egyiptomi Vodafone cáfolta, arról írtak twitjükben, hogy az egész országra kiterjedő problémáról van szó és várják a megoldást.

Késő este jött a hivatalos megerősítés magától a Twittertől, hogy blokkolták a szolgáltatást Egyiptomban. A Twitter még hozzáfűzte, hogy szerintük az információk szabad áramlása segíti a kommunikációt az emberek és a kormány között.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM